A magyar fiatalok szerint a Facebook tele van kamuhírekkel

Brauny , 2016. november 10.
A Telenor és a Transparency International Magyarország legújabb kutatásában a magyar fiatalok médiahasználati szokásait vették szemügyre, amiből kiderült, hogy a 18-29 éves korosztály nem tartja hiteles hírforrásnak a Facebookot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Olyannyira nem, hogy a hazai fiatalság kétharmada a leginkább külföldi hírcsatornákat és internetes hírportálokat böngész ahhoz, hogy megfelelően tájékozódjon, de a megkérdezetteknek csak alig 18 százaléka válaszolt úgy, hogy a Facebook alkalmas lenne hiteles hírek közlésére.

Mint kiderült továbbá, a fiatalok arra vágynak, hogy mindig friss és gyorsan befogadható információkat kapjanak, de lényeges számukra a hitelesség is, amivel a kutatás adatai szerint akadnak problémák, mert a fiatalok jelentős része szerint a magyar újságírók közül sokan részrehajlók - főként azért, mert féltik a munkájukat.

A felmérés külön kitért a korrupciókutatás témakörére is, ami ellen a magyar fiatalok szerint a médiának kell felvennie a harcot, amelyet a megkérdezettek sokkal jobban érzékelnek a politikai életben, mint saját környezetükben, de a válaszadók mintegy fele a saját életében is találkozott már korrupcióval - főként az egészségügyben és a rendőrség munkavégzése során.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!