9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legtrendibb karácsonyi dekortippek 2019-re!

2019. november 23.
12.1661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A lassan közeledő adventi időszakban a boltok kínálata, az állandósult akciók számmottevően előre hozták az ünnepi készülődést és a meghitt időszak kitolódott olyannyira, hogy az őszi időszak nem is igazán a lelassulásról szól, hanem a fogyasztói piac egyre nagyobb harcáról. Ugyanez zajlik a trendek körül is, ami a karácsonyi dekorációk választékára is érvényes.


Az idei év karácsonyi időszaka visszanyúl egészen a 60-as évekig, a retró díszek, a tradícionális színek és a koncepció nélküli anyagok keveredése is megengedett az ünnepi időszakban. A meghitt pillanatok fokozása miatt, a kevesebb több elve idén is érvényesül, de a minimalizmus nem olyan erőteljes most, hiszen a 60-as években a giccs és a fényes dekorációk vitték el a pálmát, amik a lakásban és a kültéri részeken is domináltak.

1. A retró formák és színvilág

A 2019-es karácsonyi színvilág a klasszikus vonalakat hozza újra vissza, így az ikonikus triumvirátus, a piros, a zöld és a fehér minden téren jó döntésnek bizonyul a dekorációs elemek kiválasztásakor. Emellé a klasszikus aranyozott gömbök, figurák és girlandok is visszatérnek és ezeknek a csillámos verzióját is újra kitehetjük a karácsonyfára, variálva egy jó adagnyi meleg árnyalatú égősorral.

A legtrendibb karácsonyi dekortippek 2019-re! - 2. kép



A vintage dísztárgyak is visszaköszönnek, jellemzően a piros árnyalatú autók és a díszes kerámiaszobrok. A platós autó hátulján húzott fenyőfás dekorációk mellett, a klasszikus fatáblák is a kínálatok részét képezik, amiken az Északi-sarkon lévő Mikulás gyár és maga a Mikulás is fel-fel tűnhet.

2. Amerika újra itt van!

Az amerikai filmekben feltűnő fénycsóvák, hatalmas villogó rénszarvasok, kisebb szánok és manófigurák is tömérdek számban elérhetőek a boltok polcain, a különlegességük azonban az, hogy a tradícionális vonalakat és festést kapják vissza, amik a klasszikus karácsonyi mesékben is megjelennek. A kertes házak esetében az udvar és a kapu előtti zóna is szabadon dekorálható, amihez egy szép nagy piros postaládát is beszerezhetünk, amit különféle karácsonyi témájú matricákkal dobhatunk fel, hogy a gyerekek autentikus formában tudják feladni bennük a Télapónak írt levelüket.

A legtrendibb karácsonyi dekortippek 2019-re! - 3. kép



3. Az angyalok hófödte birodalma!

Amennyiben az erős színeknek kevésbé vagyunk a hívei, az egész karácsonyi dekorációt a fehér színárnyalatokkal is megoldhatjuk. A műhóval borított pamacsos hógömbök, a fehérre festett fából vésett karácsonyfa formák, amelyek fehér havas morzsával vannak hintve, szintén az ünnepi asztal legékesebb díszei lehetnek. Ezeket a fehér dekordarabokat néhány könnyed pasztelles árnyalattal is kiegészíthetjük, ebben az esetben az almazöld és a púder van porondon 2019-ben.

A karácsonyi dekorvilág legfőbb szabálya idén az egység, így amennyiben egy stílus mellett döntünk, próbáljuk azt minden esetben megtartani. A karácsonyfától kezdődően a bútorokra és a szekrényekre tett figurák, a gyertyák és még az adventi koszorú is sugallja a harmóniát, amit az egész ünnepi időszakban megérzünk majd. A fénysorokkal és a zöld girlandokkal nem kell spórolni, a lépcsőfordulóra és még a gyermekszobák falára is kerülhetnek.
2 hozzászólás

Mirjam

4 éve, 9 hónapja és 11 napja

Almazöld? Az miért jó? Inkább piros szín a jó.

válasz erre

krisztike

4 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nekem a csillogó gömbök tetszenek, meg mostanában vannak ilyen különleges formájú díszek, pl flamingó. röhögő smiley Jó pofa.

válasz erre