7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb vírusölő gyógynövények

2020. április 19.
13.7561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Már bizonyára mindenki unalomig ismeri a helyes kézmosás szabályait, hogy mit szabad és mit nem szabad tenni a koronavírus-járvány idején, és miközben mindenki munkába menne már, vagy ki a parkokba, nagyon kevés szó esik arról, hogy mivel acélozhatjuk meg az immunrendszerünket, milyen gyógynövényekkel tudunk szembeszállni a vírusokkal, hiszen bár gyógyszer hivatalosan nincs ellene, de ha kinyitjuk a természet patikáját, rengeteg olyan növénnyel találkozhatunk, ami kiemelkedően hatásos lehet a koronavírus ellen. Hogy melyek a legjobb vírusölő gyógynövények?


Fokhagyma

Igen, nagyon jól tudjuk, hogy a fokhagyma mennyire büdös, és hogy kibírhatatlanok leszünk tőle, de azért valamit vegyünk figyelembe: ha újra kimehetünk az utcára, akkor is távolságot kell tartanunk az emberektől, vagyis senki sem érzi majd rajtunk, hogy mit ettünk. Hogy a párunk így is érezni fogja? Egyen ő is fokhagymát, legalább napi egy-két gerezdet, és egymásnak biztosan nem tűnik majd fel a szagotok.

A legjobb vírusölő gyógynövények - 2. kép

Gyömbér

A gyömbér ugyanolyan jó egy vírus esetén megelőzésre, mint arra, hogy a megfertőződéskor mielőbb kilábaljunk a betegségből, illetve enyhítsük a kapcsolódó tüneteket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megtisztítani és forró vízbe vágni egy kis darab gyömbért, majd mézet és citromot keverni hozzá, amivel egy olyan ütőképes elegyet keverhetünk, ami garantáltan fenéken billenti az összes vírust.

Torma

A torma főleg így a húsvéti időszakban rengeteg család asztalán megjelenik, méghozzá nem véletlenül, hiszen egyfajta ünnepi ételről van szó, amivel kapcsolatban érdemes kiemelni még azt is, hogy a néphagyomány nem véletlenül tette az asztalra ilyen tájban, lévén a torma elképesztő vírusölő hatással rendelkezik, és ilyenkor tavasszal ez különösen fontos tulajdonság - koronavírus ide vagy oda. Ha minden nap eszünk egy keveset, garantáltan felkészítjük szervezetünket a betegségre!

Citromfű

A citromfű alapvetően egy nyugtató hatású tea, mely kifejezetten ideális választás például különféle gyomorbántalmak és gyomorpanaszok ellen, illetve a stresszes időszakokban, de kevesen tudják, hogy rengeteg polifenol is található benne. Ez pedig antivirális tulajdonságokkal vértezi fel ezt a gyógynövényt, ami kitűnő segítséget jelent a vírusok elpusztításában.

A legjobb vírusölő gyógynövények - 3. kép

Grapefruit(csepp)

Bár a grapefruit önmagában is kiváló vírusölő, elképesztően magas C-vitamin tartalmának hála pedig képes megacélozni az immunrendszert, de ebben az időszakban éppen nagyon nehéz beszerezni. Emiatt azonban felesleges aggodalmaskodni, hiszen léteznek ma már különféle kivonatok, melyek a grapefruit magjából készülnek, és elképesztően jó vírusellenes hatással büszkélkedhetnek. Az ilyen cseppek jellemzően folyamatos fogyasztás mellett kiemelkedően hatásosak

Csípős paprika

Ha bírjuk a csípős ételeket, akkor itt az ideje nekilátni a csípős paprikák fogyasztásának, hiszen főleg a frissen elrágcsált paprikákban rengeteg olyan anyag található a sok-sok vitamin mellett, melyek képesek alaposan nekimenni a vírusoknak, és elpusztítani őket.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 4 hónapja és 3 napja

A fokhagyma mindenre jó, mindent megöl. röhögő smiley

válasz erre

becky

4 éve, 4 hónapja és 4 napja

A fokhagyma és a gyömbér az gyógynövény? meglepett smiley Meg a csípős paprika?

válasz erre