9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb hétvégi programok (2019. november 9. - november 10.)

2019. november 08.
12.0821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz szombaton és vasárnap egyaránt a szentendrei Skanzenben, ahol lehetőségünk nyílik majd feleleveníteni a legjobb Márton-napi népszokásokat, méghozzá Szent Hubertus, a vadászok védőszentjéről való megemlékezés mellett. Lesz solymászat, vadászat, halászat, libás ételek, de szuper koncertek is, mégpedig olyan fellépőkkel, mint a Makám, a Zűrös Banda vagy a Kerekes Band.

A legjobb hétvégi programok (2019. november 9. - november 10.) - 2. kép

Ha Szentendre messze lenne, de Bogács nem annyira, akkor hétvégén ott is Márton Napi Vigasságok várnak ránk - idén már 19. alkalommal. Ennek megfelelően lesz Márton napi libalakoma, medencebál, de felelevenítésre kerül rengeteg kapcsolódó néphagyomány, sőt mi több, nem lesz hiány a kulturális programokból és a fellépőkből sem, így Tóth Andi és a Rudán Joe Band koncertjét is élvezhetjük majd.

Amennyiben hagyományőrzés, akkor Hollókő sem maradhat ki a sorból, hiszen a jól ismert történelmi faluban is Szent Márton Napi Vigasság vár majd ránk november 9-én, aminek részeként felelevenítik majd a helyszínen Szent Márton legendás csodatételét. Ennek apropójából lesznek libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok, a látogatók pedig teát, forralt bort és zsíros kenyeret fogyaszthatnak a nagy hidegben.

A legjobb hétvégi programok (2019. november 9. - november 10.) - 3. kép

A pápai Eszterházy kastélyban is Szent Márton Napi Újbor Ünnepe várja most hétvégén az érdeklődőket, méghozzá szombaton és vasárnap egyaránt, a kastély udvarára rendezett kulturális programok társaságában. Sőt mi több, lesznek finom ételek, még finomabb borok, de felelevenítésre kerülnek a különféle regionális népi hagyományok is, tehát már csak ezért is érdemes lehet ellátogatni Pápára a hétvégén.

Amennyiben szívesebben ülnénk le a televízió elé a hétvégén, szombat este 20 órakor érdemes az HBO műsorát választani, ahol a Párizs császára című francia kalandfilm kerül terítékre, míg másnap este 21:20-kor a Duna TV lehet megfelelő döntés, a Valaki más élete című romantikus film miatt. Ne felejtsd el, ha nincs kábeltévéd, vagy éppen nem leszel otthon, csak válaszd a Telenor MyTV szolgáltatását, amivel akár még okostelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat.
1 hozzászólás

Carrie

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Huu mennyi libás program.

válasz erre