A legjobb hétvégi programok (2019. március 15. - március 17.)

Brauny , 2019. március 14.
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Huszáros hétvége a Skanzenben címmel a teljes hosszú hétvégén március 15-i programok lesznek a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol minden tájegységet huszárok lepnek el. A legkülönfélébb huszárruhák prezentálása mellett lesz korabeli fegyver- és szablyabemutató, terepasztal, valamint kézműves foglalkozások is, melyek részeként könyvjelző hímzés, zokniló készítés és huszáros mézeskalács készítése lesz a feladatok között.

A legjobb hétvégi programok (2019. március 15. - március 17.) - 2. kép

A hagyományoknak megfelelően Budapesten is több március 15-i megemlékezésre kerül sor most pénteken, ezáltal a főváros több pontján, a Múzeumkertben és a Budai Várban is lesznek kapcsolódó megemlékezések. Előbbi helyszínen például lezajlik majd a szokásos lobogófelvonás, lesz huszármenet és ünnepi beszéd, míg a várban előadások, térzenék, és vásári forgatag is.

Ha kizárólag egy hagyományos kézműves vásár részeseivé válnánk, akkor látogassunk el Parádra a hétvégén, ahol immáron hatodik éve rendezik meg a hagyományos Palóc Piacot. Az esemény részeként ismét az ország legjobb kézművesei és mesterségei kerülnek a középpontba, ezáltal lesznek ízletes mézek, sajtok, szörpök, sörök, borok, pálinkák, de csokik, édességek, sőt még kerámiák, babák és játékok is.

A legjobb hétvégi programok (2019. március 15. - március 17.) - 3. kép

Csillagvirágok nyomában a Telekes-völgyben címmel érdemes lehet a hétvégén, egészen pontosan március 16-án, szombaton délelőtt Aggtelekre látogatni, ahol a jól ismert szurdokszerű völgyben már megjelentek a tavasz hírnökei. Ezt errefelé nemcsak a hóvirágok jelzik, hanem a csodálatos csillagvirágok is, melyeket itt ezrével csodálhatnak meg a szervezett keretek között zajló túra résztvevői.

Amennyiben szívesebben ülnénk le a televízió elé a hétvégén, szombaton este 21 órakor érdemes lesz a Viasat 3 műsorát választani, ahol a Szerencsecsillag című filmdráma kerül műsorra, míg másnak este 21 órakor a Duna TV lehet jó választás, ahol a Mr. Jones - Jogában áll meghalni című romantikus drámán merenghetünk el. Ne felejtsd el, ha nincs kábeltévéd, vagy éppen nem leszel otthon, csak válaszd a Telenor MyTV szolgáltatását, amivel akár még okostelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Skanzen jól hangzik. Náluk mindig jó a program csak az idő is legyen jó.