13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

A legjobb hétvégi programok (2019. december 7. - december 8.)

Brauny , 2019. december 06.
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Adventi hétvégék a Skanzenben név alatt december 7-én és 8-án egyaránt érdekes, nem mellesleg pedig tematikus programok várják az ünnepi készülődésre várakozókat. A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban így mindenkinek lehetősége nyílik feleleveníteni az ünnepi készülődéshez kapcsolódó népszokásokat és hagyományokat, miközben rengeteg finomság kóstolásával lesz teljesebbé tehető a kikapcsolódás.

A legjobb hétvégi programok (2019. december 7. - december 8.) - 2. kép

Egészen vasárnapig mindig sok szeretettel vár az XII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál, mely nem árul zsákbamacskát a nevével, itt valóban minden erről az ünnepi finomságról szól majd. A helyszínen a legjobb mézek, mézeskalácsok és cukrászati különlegességek közül válogathatnak az érdeklődők, akik nemcsak kóstolgathatnak, hanem vásárolhatnak is, méghozzá tematikus programok mellett.

Virágfesztivál decemberben? A Keceli Virágfesztivál bemutatja, hogy ez sem lehetetlen, így az Országos Fazekas kiállítással egyetemben egész hétvégén minden a virágtermelők és a virágkötők munkájáról szól majd, méghozzá a fazekas- és a népi mesterségek mellett, melyek kapcsán nemcsak kiállítások és vásár, hanem természetesen még tematikus foglalkozások is várják az érkezőket.

A legjobb hétvégi programok (2019. december 7. - december 8.) - 3. kép

Nemzetközi Betlehemes Találkozónak ad otthont a hétvégén Debrecen, ahol a Művelődési Központ falai között a Kárpát-medence minden szegletéből érkeznek majd betlehemes csoportok. Ennek köszönhetően a legkülönfélébb magyar betlehemes hagyományokkal ismerkedhetünk meg az anyaország mellett Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, de még Délvidékről is.

Amennyiben szívesebben ülnénk le a televízió elé a hétvégén, szombaton este 21:15 perckor a Duna TV lesz jó választás, ahol a Forunata című 2017-es olasz dráma kerül vetítésre, míg vasárnap este 23 órakor a TV2 kínál nagyszerű szórakozást az Utódok című vígjátékkal. Ne felejtsd el, ha nincs kábeltévéd, vagy éppen nem leszel otthon, csak válaszd a Telenor MyTV szolgáltatását, amivel akár még okostelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat.
 
1 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #1 • 10 hónapja, 2 hete és 3 napja

Már betlehemes találkozó is létezik?