6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

A legjobb hétvégi programok (2018. január 20. - január 21.)

2018. január 19.
1.6891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Hagyományos Vince-napi szőlő- és borszentelés lesz január 20-án, azaz most szombaton Tokajon, a jól ismert Szerelmi pincesoron, ahol a vendégek megismerhetik a szőlőműveléshez kapcsolódó ősi magyar hagyományokat. Az eseményen az áldás után a helyi termelők természetesen lehetővé teszik a látogatóknak, hogy megízleljék az előző év terméséből készült bort, sőt mi több, a gazdák az úgynevezett Vince vesszőből megjósolják az év időjárását és a várható szőlőtermést is.

A legjobb hétvégi programok (2018. január 20. - január 21.) - 2. kép

A téli időszakban túlzás nélkül a forralt bor az egyik legjobb dolog, és ha te is így vagy ezzel, akkor látogass el vasárnapig az Allée melletti sétányra, ahol megrendezik a II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámort. Az esemény az év első gasztronómiai fesztiváljaként az ország legkülönlegesebb forralt borait tárja a látogatók elé, de aki nem szeretné a finomságot, az forró csokival, kávéval, kakaóval, teával, groggal és punccsal is felmelegedhet majd.

A tél idén sem jelenti azt Etyeken, hogy ne lehetne piknikezni egy nagyot, így január 20-án, azaz holnap ismét megrendezésre kerül Újhegyen a Téli Etyeki Piknik. Az esemény részeként egy igazi gasztronómiai mulatozás várja az érdeklődőket, így aki szeretne egy jót sétálni, mellette pedig egy jót enni és inni, az látogasson el a téli dűnék közé a Gasztrosétányra.

A legjobb hétvégi programok (2018. január 20. - január 21.) - 3. kép

Pincéről pincére, variációk Vincére név alatt idén is megrendezésre kerül Villány legfontosabb bortermelő központjain január 20-án az ilyenkor szokásos szezonnyitó borfesztivál és hagyományőrző esemény. A nap során így a résztvevők végigjárhatják a pincéket, nagyokat sétálhatnak, énekelhetnek, mulatozhatnak, kóstolgathatnak, de a hagyományok értelmében lesz újévi jóslás is a szüret gazdagságáról és az időjárásról.

Ha a tévé elé vackolnánk be magunkat, szombaton érdemes lehet az RTL Klubot választani, ahol este 19:20-kor a klasszikus, 1992-es Kis hableány rajzfilm kerül vetítésre, míg másnap a TV2-n találhatunk jó programot a 20:35-kor kezdődő Hófehér és a vadász című kalandfilm képében. Ne feledd, ha nincs kábeltévéd vagy nem leszel otthon, a Telenor MyTV alkalmazásával akár még okostelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat!
1 hozzászólás

blondi

6 éve, 9 hónapja és 12 napja

Etyeki piknikek mindig jók. mosolygó smiley

válasz erre