2018. szeptember 20., csütörtök • Friderika

A legjobb hétvégi programok (2017. szeptember 23. - szeptember 24.)

Brauny , 2017. szeptember 22.
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Idén már második alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a 18. kerületi Kossuth téren az Őszi Ízkavalkád Fesztivál, aminek részeként a változatos gasztronómiai programok kapják a főszerepet, de rengeteg kulturális eseményre is sor kerülhet majd. Példának okáért francia sanzonokat énekel Xantus Barbara, francia dalokat játszik harmonikán Marosi Zoltán, és francia néptáncot is tanulhatunk, lévén a rendezvény is a francia gasztronómiának kíván adózni.

A legjobb hétvégi programok (2017. szeptember 23. - szeptember 24.) - 2. kép

Idén is megrendezik szeptember 23-án, szombaton az immáron hagyományos Lecsófesztivált Esztergomban, ahol újfent egy főzőverseny, és a lecsókirály megválasztása adja az esemény középpontját. A gasztronómiai előadások mellett a fesztiválon vásári hangulat és több kulturális fellépő is színpadra lép, így az Annus & Doma Acoustic mellett a sztárfellépő például a PASO lesz.

Mihály-napi Búcsú név alatt különleges nyárbúcsúztató rendezvényt tartanak szeptember 24-én és 25-én Vonyarcvashegyen, ahol a Kossuth utcai rendezvénytéren két napon át kulturális és gasztronómiai programok egész sora vár ránk. A Magyarország, szeretlek! programsorozat részeként megszervezésre kerülő búcsún így igazi vásári hangulat mellett ehetünk, ihatunk és olyan fellépőket tekinthetünk meg, mint Baráth Yvette vagy Somos Zoltán és Farkas Edina.

A legjobb hétvégi programok (2017. szeptember 23. - szeptember 24.) - 3. kép

Jövő hétfőtől, avagy szeptember 25-től indul, és egészen novemberig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja címmel megrendezésre kerülő programsorozat, ami idén végre egyáltalán nem csak Budapest-központú eseményekkel kecsegtet. A fesztivál részeként ugyanis közel 150 múzeum több mint 1600 programmal várja a látogatókat az egész országban, ezáltal érdemes lehet körülnézni a környékünkön található intézmények háza táján is.

Ha inkább egy jó filmet néznénk a hétvégén, érdemes beülni egy moziba a Kingsman: Az Aranykör című akció-vígjátékra, amelyben a világot ismét valami hatalmas gonosz fenyegeti, de aggodalomra semmi ok, hiszen bár a Kingsman csoport fogságba esik, de ott van Töki és Merlin, akik segíthetnek a bajban. A filmről bővebben ITT olvashatsz!

A legjobb hétvégi programok (2017. szeptember 23. - szeptember 24.) - 4. kép

Amennyiben inkább a tévét választanád, szombat este 21:30-kor érdemes lehet a Duna TV-re kapcsolni, ahol az Acélmagnóliák című 1989-es, de mindmáig rendkívül hatásos drámát nézhetjük meg, míg másnap este 20 órakor az Utazók című tavalyi sci-fi kalandfilmet adja az HBO, ami még női szemmel is igazi izgalmakat tartogat. Ha nem leszel otthon, esetleg nincs kábeltévéd, kérd még ma a Telenor MyTV szolgáltatását, és akár okostelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat.
 
2 hozzászólás

Sandy • Messiás #2 • 1 éve, 26 napja

Utazókra már kíváncsi vagyok.

Enci • Überbrutál #1 • 1 éve, 26 napja

Ilyenkor van még lecsó fesztivál?!