12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

A legjobb hétvégi programok (2017. december 9. - december 10.)

2017. december 08.
21.9361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Mivel advent második vasárnapja lesz, az ország szinte minden egyes nagyvárosában felgyulladnak már az adventi fények, ezáltal több vásár, tematikus programok és egyebek várnak ránk bármerre is járunk. Éljünk tehát a lehetőséggel, ha karácsonyra hangolódnánk, hiszen egy kis forralt bor, egy kis karácsonyi zene, és máris közelebb érezzük magunkhoz az ünnepeket.

A legjobb hétvégi programok (2017. december 9. - december 10.) - 2. kép

Ezen felül természetesen olyan különleges eseményeket is lehetőségünk nyílik felkeresni, mint a Karácsonyi vásár a Szombathelyi Képtárban, amire december 8-án és december 9-én kerül sor egy különleges kézműves vásár társaságában. A vásáron felül lesz továbbá workshop, múzeumpedagógiai foglalkozás, szombaton este 18 órakor pedig divatbemutatóra is sor kerül Fabricius-Nagy Emese díjazott táskáival.

Idén is megrendezik Gödöllőn az Adventi Kastélynapok névre keresztelt eseménysorozatot, amely hétvégenként kínál különleges és tematikus elfoglaltságot a karácsony kedvelőinek a királyi kastélyban. Ennek részeként december 9-én például a városi fúvószenekar ad adventi koncertet, míg december 10-én Szilasi Alex zongoraművész előadására kerül sor, de az egészet kézművesek karácsonyi vására fogja közre a teljesség érdekében.

A legjobb hétvégi programok (2017. december 9. - december 10.) - 3. kép

A karácsony a szeretet és az adakozás ünnepe, így Adventi Fények név alatt idén is sor kerül Sopronban, a helyi evangélikus templomban december 9-én, este 18 órakor egy különleges jótékonysági koncertre, melynek bevételeiből gyermekotthonok kerülnek támogatásra. A koncerten a Fidelissima Vegyeskar gondoskodik az ismert karácsonyi dalok magyar feldolgozásáról, melyet az adakozók mellett a gondozott gyermekek és kísérőik is meghallgatnak majd.

Ha inkább a tévé elé pattannánk be a hétvégén, érdemes lehet szombaton este 20:15-kor a Duna TV műsorát választani, ahol már az ünnepekre hangolhatunk a Télapu 2. - Veszélyben a karácsony című vígjátékkal, vasárnap pedig az M3-at választani, ahol egy igazi klasszikus, az Ilyenek voltunk című zenés dráma kerül vetítésre. Ha nincs kábeltévéd, vagy nem leszel otthon, válaszd még ma a Telenor MyTV szolgáltatását, amivel akár még okostelefonodon is nézheted kedvenc műsoraidat.
2 hozzászólás

debbie

6 éve, 10 hónapja és 4 napja

Adventi kastélynapok jól hangzik.

válasz erre

Enci

6 éve, 10 hónapja és 5 napja

Szentendrét szeretem ilyenkor nagyon szép ott a karácsonyi vásár. mosolygó smiley

válasz erre