13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

A legjobb hétvégi programok (2017. augusztus 12. - augusztus 13.)

2017. augusztus 11.
7.8671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


A héten elrajtolt Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja, avagy a Sziget 2017, ahol a hétvégén, sőt még a jövő hét első felében is rendhagyó koncertek és páratlan programok egész sora vár majd ránk. Olyan előadók fellépését csípheted még el a fesztiválra látogatva az előttünk álló napokban, mint a Hurts, Major Lazer, a Bad Religion, a Breaking Benjamin, Paul Van Dyk vagy a Garmani.

A legjobb hétvégi programok (2017. augusztus 12. - augusztus 13.) - 2. kép

Az előttünk álló hétvégén rendezik meg a bugaci pusztában az immáron hagyományos Kurultaj-t, ahol megismerhetjük az igazi magyar történelmet, miközben erősíthetjük kapcsolatainkat az ázsiai rokon népekkel. A hagyományőrző fesztiválon töménytelen kapcsolódó program, előadások, bemutatók, vásárok és speciális ételek várják az érkezőket, akik részvétükkel segíthetik a magyar nép egységének ápolását.

A mai naptól egészen vasárnapig várja Egerbe a történelem kedvelőit a Végvári Vigasságok nevű rendezvénysorozat, aminek részeként a látogatók ismét átélhetik a történelemkönyvekből ismert egri vár 1552-es dicső ostromát. A bemutatók és felvonulások mellett családi programok, kiállítások, koncertek és természetesen tradicionális mesterségek múltidéző vására is várja a megjelenteket.

A legjobb hétvégi programok (2017. augusztus 12. - augusztus 13.) - 3. kép

Folytatódik Győr városának hagyományos nyári fesztiválja Barokk esküvő Történelmi Ünnepi Játékok név alatt, amely egészen vasárnapig várja az érdeklődőket - idén már 25. alkalommal. Az eseményen ezúttal is minden a történelemről, a barokk korszakról szól majd speciális előadásokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal a város több pontján elszórva.

Már kedd óta tart, de vasárnapig még várja az érdeklődőket Jászberényben a Csángó Fesztivál, aminek a célja, hogy ez az aprócska, egyre inkább kihalófélben lévő magyar népcsoport fennmaradhasson. Ennek érdekében a fesztiválon minden a csángó kultúráról és hagyományokról, a rájuk jellemző művészeti sajátosságokról, zenéről és egyebekről szól annak érdekében, hogy folklórjukat a jövő nemzedéke is megismerhesse.

A legjobb hétvégi programok (2017. augusztus 12. - augusztus 13.) - 4. kép

Ha egyik program sem volt szimpatikus, és szeretnél inkább egy jót filmezni otthon, akkor érdemes lehet szombat este 20:40-kor a TV2 műsorát választani a Százkarátos szerelem című francia vígjáték miatt, míg vasárnap este 18:20-kor az HBO kínál nagy izgalmakat A kincses bolygó című animációs filmmel. Hogy nem leszel otthon? Netán nincs tévéd? Csak válaszd még ma a Telenor MyTV szolgáltatását, amivel bárhol és bármikor, akár oksotelefonodon is nézheted kedvenc csatornáidat!
2 hozzászólás

leoni

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Szigeten kívül tényleg nincs túl sok választás...

válasz erre

kalifa

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Sziget elviszi ezt a hetet.

válasz erre