7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb hétvégi programok (2017. április 15. - április 16.)

2017. április 14.
8.5891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


A hosszú téli hónapok után áprilistól végre újra nyitnak országszerte a postamúzeumok, amelyek közül érdemes lehet felkeresni hazánk két látványos vidékét, a Balaton-felvidéket és a Cserhátot. Előbbi esetben ugyanis megnézhetjük a legendás Kinizsi-vár közelében elhelyezkedő nagyvázsonyi, valamint a festői balatonszemesi postamúzeumot, amelyek mellett a UNESCO által a világörökség részének bejegyzett Hollókőn is találunk ilyen intézményt, mely kinyitotta kapuit, és sok szeretettel várja a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

A legjobb hétvégi programok (2017. április 15. - április 16.) - 2. kép

Tavaszi Várkapu Tárogató név alatt az év talán első történelmi- és várjátékával várja az érdeklődőket április 16-án és 17-én a füzéri vár, melyet 1676-os felégetését követően tavaly nyitottak meg újra a látogatók előtt. Ennek örömére lovagi tornák, hagyományőrző csoportok fellépése, kézműves foglalkozások, középkori életképek és tárlatvezetés várja a látogatókat.

Füzér után a Balaton egyik legszebb várromja is megnyitja kapuit a látogatók előtt, így április 15-én és április 16-én mindenkit vár a Szigligeti Várkapunyitó. A hagyományos rendezvényen harcászati- és fegyverbemutató mellett néptánc, középkori zene, vásári komédia, valamint ismert előadók zenés műsorai várják az érdeklődőket mindkét nap a délutáni órákban.

A legjobb hétvégi programok (2017. április 15. - április 16.) - 3. kép

Húsvét a Várkert Bazárban név alatt április 15. és 17. között Budapesten is speciális ünnepi program várja az érdeklődőket, aminek részeként egy igazán különleges, hagyományőrző szabadtéri rendezvény vár ránk. Ennek részeként lesz hímes tojás kiállítás, iparművész bemutató, állatsimogató, tojásfestés, népzenei és mesekoncertek, esténként pedig sztárfellépők előadása, így színpadra áll többek között a Kiscsillag, a Balkan Fanatik és Lajkó Félix is.

Ha inkább egy jó kis filmet néznénk a hétvégén, érdemes lehet beülni a moziba a Bébi úr című animációs filmre, ami azon túl, hogy rendkívül vicces, görbe tükröt állít a szokványos testvérharcoknak abban a helyzetben, amikor az addigi egyke mellé egy második gyermek érkezik a családba.

A legjobb hétvégi programok (2017. április 15. - április 16.) - 4. kép

Természetesen a tévében is jobbnál-jobb filmeket nézhetünk meg a hétvégén a húsvéti hétvége miatt, így szombaton este 21:55-kor a Ne csókold meg a menyasszonyt! című vígjátékot adja az RTL Klub, míg vasárnap este 21 órakor A bakancslista című 2007-es kalandfilmet nézhetik meg az érdeklődők a Viasat 3-on. Ne feledd, a Telenor MyTV alkalmazásával nem kell többé otthon lenned, hogy kedvenc műsoraidat élvezd, azokat ugyanis ezzel akár okostelefonodon is követheted.
nincs még hozzászólás