35 °Ckevés felhő
2022. június 29., szerda • Péter, Pál

A legjobb hétvégi programok (2014. március 15. - március 16.)

Brauny , 2014. március 14.
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Nemzeti ünnepünk alkalmából szinte bármelyik városba is látogatunk a hétvégén, kellemes programok várnak ránk, valamint megemlékezések az 1848-as szabadságharc eseményeiről és áldozatairól. Az alkalomból azon túl, hogy gyermekeinkkel és családtagjainkkal magunk is leülhetünk megemlékezni a legendás márciusi ifjakról, érdemes lesz ellátogatni a Parlamentbe is, ami az ünnep alkalmából regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható.

Amennyiben egy kicsit behatóbb megemlékezésen szeretnénk részt venni, érdemes elzarándokolni szombaton a Magyar Tudományos Akadémia székházához, ahol Petőfi-megemlékezést tartanak, aminek során az 1848-as események mellett szóba kerül a híres költő és forradalmár eltűnésének 165. évfordulója, valamint hamvai megtalálásának 25. évfordulója is. A rendezvény mottója a következő: "Az idő igaz, S eldönti, ami nem az."

A legjobb hétvégi programok (2014. március 15. - március 16.) - 2. kép

Amennyiben már ma estére szeretnénk programot találni magunknak, érdemes elgondolkodni Koncz Zsuzsa nagykoncertjén, aki immáron tizedik alkalommal lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A fellépésre látogatók a híres magyar énekesnő teljes életművének legjobb pillanatait hallgathatják meg élőben, ami a magyar könnyű zenei élet egyik legfontosabb eseménye az idén.

Természetesen a színház szerelmesei sem maradnak program nélkül a hétvégén, március 16-án ugyanis Karinthy Frigyesre, avagy a magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alakjára emlékezik az Ascher Oszkár Színház társulata. Az előadások keretein belül az író sziporkázó szövegeit és jeleneteit idézik meg, illetve játsszák el a színpadon, méghozzá Hegyi Norbert rendezésében, olyan színészek közreműködésével, mint Kis Nikoletta, Kecső Andrea, Kozma Fanni vagy Madarász Vanda.

A finomságok kedvelőinek már a jövő hétre ajánlanánk egy kiemelkedő programot, lévén március 20-án, pénteken megrendezésre kerül a soron következő magyarországi Macaron Nap, amelynek keretein belül magyar cukrászdák és cukrászok kívánják népszerűsíteni a hazánkban is egyre népszerűbb süteményt. Aki szeretné megkóstolni ezt az ízletes finomságot, látogasson el a Bálna Budapest első emeleti termébe, ahol gyönyörű és exkluzív környezetben kóstolgathatjuk körbe a legfinomabb magyar macaronokat.

A legjobb hétvégi programok (2014. március 15. - március 16.) - 3. kép

Ha szeretjük a száguldást, és imádjuk a szélvész gyors autókat, ajánlott felkeresni a hétvégén valamelyik filmszínházat is, hiszen már vetítik a Need for Speed című mozifilmet, amit egy híres videojáték-sorozat alapján készítettek, és a sajtó véleménye szerint könnyedén felveszi a versenyt az összes korábbi, a témában fogant filmmel. Bővebb részleteket ITT találhattok róla!

Magazin szemle
De ha valaki otthon tölti a hétvégét és szeretne kreatívoskodni, annak mindenképpen érdemes megvásárolnia az újságárusnál az Éva Kreatív magazint, mely egy különszáma az Éva lapnak. Rengeteg DIY, azaz csináld magad ötletet rejt, amelyeket akár gyerekekkel is elkészíthet az ember. Emellett kivágható sablonokat és mintás papírokat is rejt a magazin. Tavaszias hangulatot varázsolhatsz otthonodba a kreativitásod és kézügyességed felhasználásával, melyhez szuper tippeket olvashatsz az újságban.
 
6 hozzászólás

Minoni • Nagymester #6 • 9 éve, 4 napja

A Kreatív magazin az egy melléklet és benne van az újságban vagy egy teljesen különálló különszám? Ez érdekelne.

bettike • Überbrutál #5 • 9 éve, 4 napja

Nem megyek sehova hétvégén úgyhogy marad az újságolvasás! Éva magazint még úgysem olvastam soha...

leoni • Messiás #4 • 9 éve, 4 napja

Jó lehet ez a film.

Pocok • Megszállott #3 • 9 éve, 4 napja

NFS tuti megnézős lesz! Alap film.

Mirjam • Polihisztor #2 • 9 éve, 4 napja

Macaron napra én is kinézek szerintem! Jónak hangzik.

De az éva kreatívot is megveszem, mert nagyon szeretem ezeket a DIY-s dolgokat.

krisztike • Messiás #1 • 9 éve, 5 napja

Juj, lesz macaron nap?! De jó, arra megyünk.