7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb hétvégi programok (2014. február 15. - február 16.)

2014. február 14.
2.3221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.

Ha nem volt elég az a tetemes csokoládémennyiség, amivel párunk lepett meg minket Valentin-nap alkalmából, akkor a hétvégén érdemes ellátogatni Pécsre, a 2014-es Csokoládé Karneválra, amit második alkalommal rendeznek meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Jégvirág Fesztivál kiemelt rendezvénye rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtet, így táncos, zenés, irodalmi, művészeti és gyerekműsorok is várják a látogatókat, természetesen az ország minden részéről érkező csokoládé- és édességkészítő mesterek kiállításával és vásárával együtt.

Eseményre hív a Magyar Vöröskereszt is a hétvégén, akik csatlakoznak a Szimpla Kert által megálmodott Közös Lábos akcióhoz. A február 16-án, délelőtt 9 órától kezdődő esemény egy igazi közösségi főzés, amelynek bevételéből a miskolci szervezet téli teajáratát szeretné támogatni a Vöröskereszt. Ha mi is szeretnénk támogatni az akciót, ezen felül pedig egy jót lakmározni, látogassunk el a budapesti Szimpla Kertbe (Kazinczy utca 14).

A legjobb hétvégi programok (2014. február 15. - február 16.) - 2. kép

Már ezekben a percekben is javában zajlik a halkedvelők egyik legnagyobb eseménye, avagy a II. Budapesti Halfesztivál, ami egész hétvégén várja a halételek kedvelőit. A Palotanegyedben megrendezésre került fesztivál rengeteg izgalmas programmal kecsegtet, így ma Valentin napi hallakoma, a hétvégén pedig élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel, valamint egyéb színvonalas programok várnak minden kedves látogatót.

Ha szeretjük a finom ételeket, de főként a kocsonyát, akkor érdemes ellátogatni február 15-én, szombaton Badacsonytördemicre, ahol Kocsonya Szépségverseny lesz. A jellegzetes magyar étel egy egészen sajátos kiállításon méri össze erejét ételtársaival, így a versenyre látogatva - ami a Faluház udvarban lesz - a legkülönfélébb kocsonyák közül válogathatunk magunknak, és természetesen nem csak megtekinthetjük, meg is kóstolhatjuk a finomságokat.

A legjobb hétvégi programok (2014. február 15. - február 16.) - 3. kép

Ha egy kicsit távolabbra tekintünk a várható rendezvényekkel kapcsolatban, már most tervbe lehet venni a VinCE Budapest Wine Show-t, amit idén immáron ötödik alkalommal rendeznek meg. Az esemény Közép-Európa legnagyobb boreseményének tekinthető, ahol 160 kiállító, összesen mintegy 1000 ízletes borát és finomságát kóstolhatjuk meg, amennyiben ellátogatunk február 28 és március 2 között a budapesti Corinthia Hotelbe, ahol aukciók, gasztronómiai élmények és egyéb programok várják a látogatókat.