7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb hétvégi programok (2014. augusztus 2. - augusztus 3.)

2014. augusztus 01.
2.5411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.



A legjobb hétvégi programok (2014. augusztus 2. - augusztus 3.) - 2. kép

Ha a Balatont már átúsztuk az idén, akkor itt az idő, hogy részesei legyünk egy újabb nagyobbacska hazai tó átúszásának, most hétvégén, egészen pontosan augusztus 2-án ugyanis Gárdonyban immáron ötödjére is megrendezik a Velencei Tóúszást. Az eseményre látogatókat és résztvevőket egyaránt várnak a rendezők, méghozzá a tóátúszás élménye mellett változatos programokkal kiegészülve.

Most hétvégén is várja a művészetek és a kultúra kedvelőit a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál. A záróünnepség előtt a látogatók még egyszer felfedezhetik maguknak a családias hangulatú rendezvényt, és miközben nagy sétákat tesznek a környékbeli falvakban, az emberek folyamatosan szívhatják magukba a kultúrát és a művészetet a tucatnyi kézműves, kiállító és előadó segítségével.

A legjobb hétvégi programok (2014. augusztus 2. - augusztus 3.) - 3. kép

A hétvégén éri el csúcspontját az idei FEZEN fesztivál, avagy a Fehérvári Zenei Napok, ami egészen vasárnapig várja Székesfehérváron a zenekedvelőket. A korábbi évekhez hasonlóan a fesztivál idén túlontúl színes programokat kínál a látogatóknak, így a kemény metal zenék kedvelői éppen úgy megtalálják számításaikat, mint akik a modern rádiózenék hívei, hiszen fellép többek között az Ignite, a Skid Row, a Europe, a Punnany Massif vagy éppen a Quimby.

A töltött káposzta nemzeti ételünk, így nem véletlen, hogy immáron két évtizede saját fesztiválja is van ennek az egyszerű, mégis imádott ételnek. Idén augusztus 2-án, avagy most szombaton kerül megrendezésre a XX. Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Verseny, méghozzá Röszke településen, ahol egy napig garantáltan minden a töltött káposztáról szól majd, így nem csak megmérettethetjük saját receptjeinket, hanem meg is kóstolhatjuk a különleges formában elkészített ételeket.

A legjobb hétvégi programok (2014. augusztus 2. - augusztus 3.) - 4. kép

A középkori várjátékok kedvelői sem maradnak elfoglaltság nélkül a hétvégén, hiszen augusztus 2-án, avagy szombaton megrendezik a Cseszneki Várjátékokat, amelynek során bajvívás, lovagi torna, lovaglás, vadászat és számtalan egyéb érdekes, többnyire családbarát program várja az érdeklődőket. Mindez egy nagyon kellemes környezetben, korhű jelmezek és hangulat kíséretében!
4 hozzászólás

Edit90

10 éve, 6 hónapja és 19 napja

Én ezen a hétvégén inkább itthon vagyok.mosolygó smiley Semmi jó program...

válasz erre

Minoni

10 éve, 6 hónapja és 20 napja

Töltött káposzta főző verseny! mosolygó smiley Hihetetlen mik vannak!mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 6 hónapja és 20 napja

Most lesz a velencei tó átúszása? Akkor biztosan sokan lesznek a parton. Valami más programot kell keresni. Mondjuk ez a töltöttkáposzta fesztivál jól hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

10 éve, 6 hónapja és 20 napja

Én most rákészülök a Szigetre, már azt várom.

válasz erre