7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A legjobb hétvégi programok (2014. április 5. - április 6.)

2014. április 04.
2.9621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha a legjobb hétvégi programokat kutatod, ne is keresgélj tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, hogy milyen rendezvényeket érdemes felkeresned a hétvégén akár egyedül, akár kis családod társaságában.


Egy igazi különlegességre csábít minket a Füvészkertbe a tavasz és a jó idő a hétvégén, ahol április 5-én, szombaton kerül megrendezésre a NESTEA Cseresznyevirág Fesztivál, amelynek keretein belül kicsik és nagyok együtt üdvözölhetik az év legszebb időszakát és évszakát. A reggel 9-től délután 5 óráig tartó eseményen a Sakura Fesztivál keretein belül egy csodás tavaszi jelenséget, a páratlan cseresznyefa virágzás pillanatait élhetik át a látogatók, de ezen felül virágkötészet, Herendi kiállítás, tusfestészet, japán íjászbemutató, és rengeteg meglepetésprogram is vár ránk a Füvészkertben.

A legjobb hétvégi programok (2014. április 5. - április 6.) - 2. kép

Szintén a hétvégén kerül megrendezésre immáron tizedik alkalommal a Lurdy-Házi Ásvány- és Ékszerbörze, amire április 5-én és 6-án várják a látogatókat, méghozzá délelőtt 10 és este 7 óra között. Az eseménynek a Lurdy-Ház első emelete ad otthont, középpontjában a csodaszép ékszerek és ásványok kiállításaival és bemutatóival, amelyek mellett barlangvetítés, gyermekfoglalkoztatók, játszóházak és számtalan egyéb érdekes program is várja a szép ékszerek iránt érdeklődő embereket, illetve gyermekes családokat.

Az évszak örömére már javában tart, és hétvégén fejeződik be a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami 1981-es első megrendezése óta az ország legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát az évtizedek során. Idén sincs ez másként, a csúcspont pedig a hétvégén vár ránk a főváros több pontján, méghozzá kiállításokkal, koncertekkel, színházelőadásokkal, filmvetítésekkel, hangversenyekkel és rengeteg egyéb érdekes programmal a középpontban.

A legjobb hétvégi programok (2014. április 5. - április 6.) - 3. kép

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Pécs csodálatos főterén a Pécsi Toros és Pálinkafesztivál, ami egész hétvégén várja a finom ízek és a finom szeszes italok kedvelőit. Aki szereti a friss malacpecsenyét, a hurkát, a kolbászt, ezen felül pedig a jó pálinkát és a bort, akkor mindenképpen el kell látogatnia a fesztiválra, ahol a Dzsámi árnyékában, számtalan szórakoztató program és vetélkedő társaságában ehet és ihat egy nagyot a tavasz örömére.

A kultúra, de sokkal inkább a történelem szerelmesei is találhatnak maguknak elfoglaltságot, lévén a hétvégén még megtekinthető a Tatabányai Múzeum legújabb kiállítása, ami az Új szerzemények címet kapta. Az érdeklődők a legújabb ásatásokon gyűjtött régészeti leleteket tekinthetik meg az intézmény aktuális tárlatában, aminek köszönhetően alaposabban megismerhetjük a magyarság kultúráját és múltunk sokszínűségét.
5 hozzászólás

Gucci

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Mi szerintem Erzsébet térre megyünk ki. Ott is lesznek jó programok. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Hű a pálinkafeszt elég jól hangzik!röhögő smiley

válasz erre

blondi

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Irány Pécs!mosolygó smiley

válasz erre

Pillangó

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

A tavaszi fesztivál nagyon jó lesz. mosolygó smiley Arra megy a kis család.

válasz erre

Pocok

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Én most maradok itthon. mosolygó smiley van mivel játszanom a hétvégén

válasz erre