13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

A leggyakoribb újévi fogadalmak

2014. január 02.
2.5111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A szilveszter sokak számára nem csak az óévtől való elbúcsúzást jelenti, hanem az újrakezdést is, hiszen a legtöbb ember ilyenkor óriási fogadalmakat tesz, megesküszik az égiekre és a földiekre is, hogy betartja azokat, ám a kutatások rendre azt mutatják, hogy a szilveszteri fogadalmakat mindössze az emberek 10 százaléka tartja meg. Hogy felelőtlen ígéretek lennének-e az emelkedett, fontosnak vélt hangulatban? Talán igen, talán nem, mindenesetre összegyűjtöttük a leggyakoribb újévi fogadalmakat, amelyeket a legtöbben képtelenek betartani.


Talán nem meglepő, de a leggyakoribb újévi fogadalom nem más, mint a szent elhatározás amellett, hogy leadunk néhány kilót, megváltozunk, megváltoztatjuk alakunkat, ehhez pedig egészségesen fogunk élni, sportolni, és így tovább. A karácsonyi nagy lakomák után ez a fogadalom időszerű, nem mellesleg pedig az első napokban a bőség után talán még könnyű is, de kutatások igazolják, hogy a legtöbben már januárban, az első gyomorkorgást követően elbizonytalanodnak. A valóságban azonban nem az emberekkel van a probléma, pontosabban nem a fogadalmakkal, sokkal inkább azok kivitelezésével, hiszen a rohanó világban mindenki azonnali hatást akar, azonnali változásokkal. Így azonban szinte biztosan csak kudarc jut osztályrészül.

Ha szeretnénk leadni kilóinkat, akkor szilveszteri fogadalom ide vagy oda, a hatást, a minőséget válasszuk a mennyiséggel szemben. Térjünk át például mindenekelőtt az egészséges táplálkozásra, amivel nagyon sokan már alapból megszabadulnak kilóiktól. Ez az újévi fogadalom egyik alapja, nélküle szinte biztosan kivitelezhetetlen a megtartása. Hogy mit vegyünk figyelembe ezzel kapcsolatban? Elsődlegesen azt, hogy minél több zsírszegény ételt fogyasszunk, és vegyük figyelembe a helyes szénhidrát és zsír arányt, és felejtsük el az éhezést, mindig együnk, ha éhesek vagyunk, sokszor keveset - ez lesz a titok kulcsa.

A leggyakoribb újévi fogadalmak - 2. kép

Dohányosok esetében a kutatások azt mutatják, hogy a cigarettáról való leszokás a második leggyakoribb újévi fogadalom. Ezzel a leggyakoribb probléma, hogy szintén felelőtlen kijelentés szüli, fokozatosság nélkül ugyanis a cigarettát sem lehet letenni, így lehetetlen az, hogy szilveszter éjjelén elszívtunk egy egész dobozzal, másnap pedig rá sem nézünk a cigire. Ha kötélből vannak az idegeink, és óriási a kitartásunk, persze nem lehetetlen, de inkább fokozatosan érjük el ezt is. A leszokás mellett sorakoztassunk fel mindemellett folyamatos érveket, így olyanokat, hogy a cigaretta öregíti a bőrt, sárgítja a fogakat, rövidíti az életet és így tovább. Ne szégyelljünk mindemellett szakszerű segítséget sem kérni a leszokáshoz!

A harmadik leggyakoribb újévi fogadalom, hogy jövőre többet foglalkozunk magunkkal és szeretteinkkel is. Talán ez könnyebbnek tűnik, de a kutatási adatok szerint ezt tartják be a legkevesebben, holott nem lenne nehéz egy hónapban egyszer vagy kétszer eljárni masszázsra, fodrászhoz, netán részt venni félévente egy wellness hétvégén, esetleg egy közös családi programot szervezni kirándulással, közös időtöltéssel. Vagy mégis?
6 hozzászólás

quintipor

11 éve, 1 hónapja és 9 napja

Én tartom magam a régi fogadalmamhoz, hogy újévkor nem fogadok meg semmit.

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 9 napja

Én több szabadidőt fogok magamnak biztosítani. És idén ebből nem engedek!

válasz erre

Enci

11 éve, 1 hónapja és 13 napja

én megfogadtam, hogy többet fogok kirándulni idén mosolygó smiley tavaly sok volt a meló

válasz erre

monyó

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Uhhh amennyit felszedtem én inkább nem fogadtam meg hogy leadomröhögő smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nálam mindig pár kiló leadása a cél. De be is tartom!mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Én idén nem fogadtam meg semmit.mosolygó smiley jól érzem magam így is

válasz erre