8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A közösségi platformok feketébe borultak

2020. június 02.
17.4631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Amerikában a George Floyd-ügy kapcsán a közösségi platformok is érintettek lettek a 46 éves afroaamerikai férfi halálában.

Elindult a 'black lives matter' mozgalom, ami miatt fekete kockák jelentek meg az Instagramon is.

A 'fekete életek is számítanak' mozgalomhoz, hírességek is csatlakoztak, köztük van Katy Perry is. Az énekesnő is posztolt a közösségi profiljára és a fekete négyzet kitételével azt sugallja, hogy ő is kiáll, hogy a közösségi média segítségével felhívják a figyelmet a negatív diszkriminációra.

A #blacklivesmatter hashtag használatához rengeteg civil ember is társult, nemtől és bőrszíntől függeltenül is, hogy a közösségi médiumokon keresztül is erősödjön az összetartás és az ügy kapcsán felerősödő rasszista fellépések végleg eltörlődjenek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I try to live my life to answer the question, ?How can I be of service?? I have spent the last few days watching, listening and reflecting about how to utilize my privilege and platform. I hope that #BlackoutTuesday gives us all (especially in the music industry) an opportunity to take what we?re learning and put it into action on Wednesday, and every day going forward. There are many ways to support the movement towards justice and equality. I?ve chosen to donate to the organizations tagged in this post. You can do the same at the link in my bio. This soon to be mother is going to work hard to make damn sure this world is a more just place for every child. #BlackLivesMatter

KATY PERRY (@katyperry) által megosztott bejegyzés,