8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A korai szexuális élet összefügg a fiatalkori alkoholfogyasztással

2017. szeptember 01.
8.4071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Igazán különleges kutatási anyagot mutatott be a Reuters magazin az Indiana Egyetemre hivatkozva, az intézmény ugyanis képes volt összefüggést találni azzal, hogy a fiatalkori alkoholfogyasztás a legtöbb esetben együtt jár a korai szexuális élettel is.

Kelly Ann Doran, a kutatás egyik vezetője a lapnak kiemelte, hogy a fenti állítás különösen a fiatal lányokra igaz, ami azért komoly probléma, mert bár a helyzet javuló tendenciát mutat, de még mindig az Egyesült Államokban a legmagasabb a fiatalkori terhesség aránya a fejlett nyugati országok közül.

Az egyetem munkatársai a nők és a férfiak oldaláról is 4-4 ezer ember adatait gyűjtötték be egy 1997-ben felállított adatbázisból, amelyben az embereket 12-16 éves koruktól 25-31 éves korukig követték nyomon, és azt találták, hogy akik 15 éves koruk előtt ittak alkoholt, azok jelentős részben 16 éves korukban már átélték első szexuális élményüket.

A kutatók szerint, akik 14 éves koruk előtt ittak először, azoknál ez az arány a duplájára növekedett, míg a 13 éves kor alatti alkoholfogyasztásnál négyszeres arányszámot kaptak a valószínűségszámítás során, ami egészen kiugró érték.