12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

A japánok megtalálták a megoldást a stresszre: kisbabának csomagolják magukat!

2017. január 31.
8.0021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Azt eddig is tudtuk, hogy a Japánoknál néha akad egy kis gond a problémamegoldásban, de a Daily Mail által bemutatott legújabb ázsiai stresszkezelő módszer nem elég, hogy teljesen szokatlan, mindemellett egy kicsit talán még ijesztő is.

A japánok ugyanis kitalálták, hogy ha egy nagyon kemény vagy stresszes nap után az ember nem tud megnyugodni, arra a legjobb módszer az Otonamaki, vagyis az, ha az illetőt becsomagolják, mint egy kisbabát, miközben kvázi egy hatalmas pólyában hintáztathatja magát akár órákon át.

A módszer egy japán bábától származik, aki elsődlegesen a szülés utáni kismamák megnyugtatására találta ki mindezt, a lényeg pedig az, hogy egy hatalmas lepedővel magzatpózba kényszerítik a pácienst, aki ilyen testtartásban billeg és hintázik egy ideig.

A módszer állítólag képes elképesztő mértékben ellazítani az embert, ezáltal oldja a stresszt és a feszültséget, amit Japánban már egyfajta szolgáltatásként is igénybe vehetnek az emberek, így közel 10 ezer forintjukba kerül, ha szeretnék, hogy valaki kötözött sonkát csináljon belőlük.