2019. február 16., szombat • Julianna, Lilla

A hátrányos helyzetű gyermekek zenei oktatásában segít a Sziget Fesztivál

Brauny , 2018. július 05.
Újabb jótékonysági akciót álmodtak meg a Sziget Fesztivál szervezői, ezúttal a hátrányos helyzetű gyermekek zenei oktatását megcélozva, amire ráadásul már a Balaton Soundon elkezdődött az adakozás.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A fesztiválozóknak nincs más dolguk, mint a Sound végén a megfelelő gyűjtőponton leadni az úgynevezett re-poharukat, lévén minden egyes pohárral a jó ügyet, avagy a hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes zenei programjának megvalósulását támogatják.

A Szigeten is folytatódó akció részeként a bécsi központú Superar közösségi zeneoktatási programot teszi majd elérhetővé a kijelölt célcsoport számára annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is megkaphassák a megfelelő minőségű zeneoktatást.

Azért álltunk a program mellé, mert azon túl, hogy a professzionális zeneképzés során a gyermekek sokat fejlődhetnek a zene terén, az együtt zenélés ereje számos szociális képességet fejleszt és olyan összetartó közösségek jönnek létre, melyekben feloldódnak a kötődési nehézségek, kifejlődnek az egymáshoz fordulás különböző formái és kialakul a toleranciára és empátia. Ezek a Sziget alapértékei a kezdetektől fogva, a Love Revolution kiáltványunk legfontosabb üzenetei, ezért nem kérdés, hogy beállunk egy olyan program mellé, amely ezeket a képességeket kialakítja, fejleszti - mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!