20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Évösszegző, a 2019-es év meghatározó eseményei

2019. december 28.
17.3791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A 2019-es év hamarosan lezárul, ami azért is olyan különleges, mert nemcsak egy újabb év ér véget, hanem egy újabb évtized is. Az idei évben is, számos olyan átalakulás ment végbe, amik a következő időszakok meghatározó elemeként szerepelnek majd, mind a közéletben, mind pedig egy-egy társadalmi, kultúrális, politikai vagy gazdasági szféra rétegeiben. A mai cikkünkben azonban, leginkább azokat az eseményeket és történéseket szedtük össze, amik meghatározó váltást jelentettek az idei évre vonatkozóan a médián belül.


Már az év első felében is történt megannyi olyan esemény, amik a 2019-es év további idejében is átalakulásokat okoztak vagy olyan lendületet adtak, amiknek a lángja egyre nagyobb szikrákat szórtak az ismert emberek körében is. Rögtön január elsején az osztrák Alkotmánybíróság legalizálta a melegházasságot, így ezentúl az azonos nemű párok is összeköthetik az életüket az osztrák határokon belül is. Ezzel a lépésével Ausztria, csatlakozott Spanyolországhoz, Franciaországhoz és Németországhoz a melegházasság kérdésköreiben.

Évösszegző, a 2019-es év meghatározó  eseményei - 2. kép

Meghalt Andy Vajna és Karl Lagerfeld

Január végén eltávozott közülünk Andy Vajna, aki magyar és nemzetközi szinten is, egy elismert filmszakember, producer és a hazai filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos volt. Andy hosszas betegség után, a saját otthonában tért végső nyugalomra. Február elején Ferenc pápa ellátogatott Abu Dhabiba, ami egyben azt is jelentette, hogy ő az első pápa, aki Arab-félszigeten járt. Ferenc pápa a keresztény-muszlim kapcsolatokról szóló konferencia vendége volt és természetesen az ott tartózkodása alatt több misét is adott az ott élő keresztény hívőknek. Február 19-én örök álomba szenderedett a német származású francia divattervező Karl Lagerfeld is, aki többek között a Chanel és a Fendi márka megreformálásáért felelt.

A notre dame-i tűzesete

A francia katedrális április 15-én egy tűzvészben égett le, ami miatt a több, mint 850 éves történelmi épület egy nagy részben sérült. A Notre Dame tetőszerkezete szenvedte a legnagyobb károkat, aminek a helyreállítására hatalmas összegű pénz gyűlt össze, amit a felújítási munkálatok megkezdése előtt, már meg is kapott Franciaország.

Megszületett Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Május 6-án adott életet Meghan hercegné Archie Harrison Mountbatten-Windsornak, a brit királyi család legújabb tagjának. A sussexi hercegné első körben otthonszülést tervezett, de a kisbabát túlhordta, így mindenképpen orvosi segítségre szorult. Meghan hercegné nagyjából két napi vajúdás után szülte meg az első gyermekét, akit sokáig védtek és ezek után is védenek majd a kamerák kereszttüzétől. Szintén májusban történt, hogy elhunyt Niki Lauda, háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta.

Évösszegző, a 2019-es év meghatározó  eseményei - 3. kép

A sztárvilágban is számottevő változás zajlott le, az idei évben kérték meg Jennifer Lopez és Katy Perry kezét, de házasságkötések és válások, szakítások is bővelkedtek 2019-ben. Végleg elvált az útja Miley Cyrusnak és Liam Hemsworthnak, szakított egymással Bradley Cooper és Irina Shayk, szabad utat kapott Camila Cabello is, aki végre össze is jött Shawn Mendes világsztárral. Adele és férje is a válás mellett döntött, ráadásul a brit énekesnő olyannyira új életet kezdett, hogy több, mint 20 kilótól is megszabadult. Kylie Jenner is szingli lett és év végére Colin Firth is beadta a válópert.

Természetesen a szétválások mellett sok hírességnek ez volt az egyik legszebb éve és számos párkapcsolat, eljegyzés és házasságkötés is született, amelyek közül az egyik legemlékezetesebb az, ami titokban zajlott le, ugyanis Dwayne Johnson végre elvette szerelmét, ráadásul az esküvő, reggeli órákban egy csodás tengerparton lett megtartva. Ősszel ismét összekötötte az életét Justin Bieber és Hailey Baldwin, de még Hilary Duff is a friss házasok listájára került. Ashley Graham a népszerű plus size modell és aktivista pedig, az első gyermekével várandós, aminek okán, még inkább fókuszba helyezte a 'body positivity' mozgalmát.
nincs még hozzászólás