13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

99 évesen vehette át 75 évvel korábban szerzett diplomáját

2014. május 27.
1.9481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Jessie White alighanem az egyik legboldogabb ember most a Földön, az idős nő ugyanis bár 1937-ben sikeresen elvégezte a főiskolát, de diplomáját egy szomorú ok miatt mégsem vehette át.

A harmincas évek végén ugyanis a legtöbb amerikait még sújtotta a gazdasági válságból fakadó pénztelenség, és bár az akkor még húszas éveiben járó Jessie sikeresen el tudta végezni a főiskolát, de a diploma átvételéhez ki kellett volna fizetnie 5 dollárt költségtérítés címszóval, amire akkor nem volt pénze.

Noha a nénit világ életében bántotta, hogy nem vehette át diplomáját - azt nem tudjuk, hogy később miért nem próbálkozott vele -, de egy barátja néhány hónappal ezelőtt felkereste egykori főiskoláját, és amikor az intézmény vezetője értesült a hihetetlen történetről, személyesen fizette be Jessie helyett az öt dollárt.

A bangori Beal főiskola ezen felül egy külön ünnepség keretein belül adta át diplomáját White kisasszonynak, aki mindössze annyit mondott beszédében, hogy csak akkor öregszel meg, ha befejezed a tanulást.


kép'>99 évesen vehette át 75 évvel korábban szerzett diplomáját - 2. kép