9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

3 ok, ami miatt kövesd te is a low waste életmódot!

2021. április 07.
38.7651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A zero waste térhódítása után manapság egyre népszerűbb a low waste életmód is, ami az előző életformával ellentétben számos pontban megengedőbb, kevésbé kíván nagyobb erőfeszítéseket az embertől. A low waste életstílus alapja, ugyanúgy a környezetvédelmet és a tudatos döntések sorozatát állítja fókuszba, de nem kell minden eddigi szokásunkról lemondanunk vagy éppenséggel egy befőttes üvegben gyűjtenünk a szemetünket. A környezetvédelem voltaképpen, a nüansznyi szokásaink és döntéseink összeségét mutatja. A fenntarthatóságra való törekvéssel azonban, nemcsak a bolygó megmentéséért küzdhetsz, hanem számos más pozitív hatását is élvezheted az erre vezető útnak.


Kevesebb szemét!

Azzal, hogy nemet mondasz az egyszer használatos műanyagokra, megpróbálsz tudatosabban vásárolni, sokkal kevesebb szemetet is termelsz. Gondolj csak bele, hogy mennyi felesleges csomagolóanyaggal bevont zöldséget és gyümölcsöt viszel haza hétről-hétre a szupermarketekből, amiket a saját szütyőn át, egészen a piacra járásig drasztikusan csökkenteni tudnál. Mindezen lépések nem is igényelnek drasztikus változtatásokat, mindössze egy kis odafigyelést és elhatározást.

3 ok, ami miatt kövesd te is a low waste életmódot! - 2. kép



Rengeteg pénzt megspórolhatsz!

A low waste életmóddal pénzt is megtakaríthatsz, a nagyobb kiszerelések például ár-érték arányban jobban kijönnek, a tudatos vásárlással pedig, számos olyan cikk lemorzsolódik a bevásárlólistáról, ami voltaképpen felesleges pénzkidobás volt az előzőekben is. A vásárlási szokások megváltoztatásával jobban koncentrálhatsz az olyan termékek megvásárlására, amelyek időtállóak és ezáltal nem kell időszakonként plusz pénzt kiadni rájuk, újból és újból a büdzséből. A környezettudatos szemléletnek köszönhetően arra is rádöbbenhetünk, hogy mennyi felesleges tárgy van körülöttünk, amelyek eladásával szintén plusz pénz vándorolhat a számlánkra.

3 ok, ami miatt kövesd te is a low waste életmódot! - 3. kép



Egy jó szokás, több jó szokást eredményez!

Az, hogy az életünkben bizonyos területeken előre mozdító változást eszközölünk, idővel minden egyes életterületünkre pozitív hatással lesz. A tudatos döntések sorozata átvándorol az étkezési szokásainkra, az alvási szokásainkra, de még az emberi kapcsolatainkra is. Egyszer csak arra lehetsz figyelmes, hogy összességében sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagy. Könnyebben meglátod a lehetőségeket és bátrabban lépsz túl az energiapazarló, nehezebb élethelyzeteken egyaránt.

3 ok, ami miatt kövesd te is a low waste életmódot! - 4. kép

1 hozzászólás

eperjam

3 éve, 3 hónapja és 14 napja

Igyekszem így élni, nyilván nem olyan durva szinten csinálom, de azért odafigyelek. mosolygó smiley Ez ma már alap.

válasz erre