0 ℃Tiszta idő
2020. február 29., szombat • Szökőnap

5 tipp, hogy idén ne te legyél a Grincs

Brauny , 2019. december 22.
Közeleg a karácsony, pár nap múlva már állni fog a fa, a tévében a betörőkkel hadakozik majd a jó öreg Kevin, mindenki dugig lesz tömve halászlével, bejglivel és töltött káposztával, vagyis éppen itt lenne már az ideje, hogy ráhangolódjunk egy kicsit az ünnepekre. Hogy neked sem megy? Gond van a munkahelyen? Csak a januári kezdésre tudsz gondolni? Egyszerűen már a falra mászol a karácsonyi daloktól? Akkor ez az összeállítás neked szól, hogy ne te legyél idén a rettegett Grincs!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Idézz fel pár gyerekkori emléket

Hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk, annak a legjobb módja általában az, hogy visszavezessük magunkat legalább lelkiekben a gyerekkorunkba. Merthogy az emberek többségének, ha máskor nem is, a gyerekkorában biztosan volt néhány szép karácsonyi emléke. A nagymama főztje, a családi összejövetel, néhány szép ajándék vagy a csodálatos karácsonyfák, esetleg éppenséggel a konzum szaloncukor íze. Embere válogatja, hogy ki és mire emlékszik vissza szívesen a korabeli ünnepekből, a lényeg, hogy próbáljunk felidézni valamit, mert segíthet abban, hogy meghozza a hangulatunkat.

5 tipp, hogy idén ne te legyél a Grincs - 2. kép

2. Gondolj a gyerekeidre

Már amennyiben vannak. Ha vannak, akkor miattuk kénytelen leszel titkolni azt, hogy benned háború dúl, hogy szíved szerint messzire menekülnél innen. Merthogy egykoron a te szüleid is hasonlóképpen érezhettek, amikor rengeteget dolgoztak azért, hogy mindenetek meglehessen, így most rajtad, rajtatok a sor, hogy ha meg is kell feszülnötök azért az átkozott pénzért, hogy ha egész évben csak most lesztek szabadok először, de akkor is egy olyan karácsonyt teremtsetek a lurkók számára, amiből egykoron majd ők is táplálkozni tudnak a hasonló időszakokban. Legyen a karácsony tényleg a szeretet ünnepe.

3. Határozd el a változást, mert jövőre minden más lesz

Sokkal könnyebb úgy átélni a karácsonyi időszakot és a közelgő új esztendőt, hogy közben azzal nyugtatod magad: jövőre minden más lesz. Ha az eddigi életeddel nem voltál elégedett, ha ez az oka annak, hogy most a karácsony neked csak egy nyűg, és nem a szeretetről vagy a szépségről szól, akkor egyrészt határozd el magad végleg: jövőre új munkát keresel, vagy nem dolgozol annyit, vagy kerülöd a bugyuta embereket, vagy végre megveszed magadnak, amit mindig is szerettél volna. Ilyen célokkal azért máris jobb kedvre derül az ember!

5 tipp, hogy idén ne te legyél a Grincs - 3. kép

4. Próbálj meg örülni az apró dolgoknak is

Szintén komoly segítséget jelenthet a karácsonyi időszak túlélésében, ha képesek leszünk örömünket lelni a legapróbb dologban is. Mert örülni mindennek lehet. Például annak, hogy együtt lehetsz hosszú órákat a gyerekeiddel, vagy napokon keresztül nem kell korán felkelned, esetleg azzal foglalkozhatsz majd, amihez kedved van, a hobbidnak élhetsz és mozoghatsz egy kicsit. Örülj annak például, hogy még meglátogathatod a nagymamádat, hogy ott vannak melletted a szüleid - már amennyiben ezek a tényezők adottak -, hogy van étel és ital az asztalon, hiszen sokak számára ez is luxus.

5. Csináld azt, amit szeretsz

Mert mi vidíthatna fel jobban más, minthogy végre van szabadidőd. A legtöbb embernek úgy telik az év, hogy hétfőtől-péntekig dolgozik, majd hétvégén vagy másodállást vállal, vagy megpróbál együtt lenni egy kis időt a családdal, esetleg megpróbálja pótolni a hét közben elhanyagolt dolgokat, a házi- vagy ház körüli munkát. Ha másért nem várod a karácsonyt, akkor legalább azért érdemes lesz, mert végre azt csinálhatod, amit szeretsz! Aludj sokat, olvass, nézz filmeket, maradj pizsamában egész nap, menj el egy gyógyfürdőbe vagy csak simán élvezd, hogy szabad vagy. Ritka pillanat ez manapság...
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szerencsére én imádom a karácsonyt és nem is szoktam nagyon stresszelni miatta.