13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5 tipp, hogy eredményesebben kezdjük az őszt!

2019. augusztus 24.
5.8731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Papíron lassan véget ér a nyári szezon, ami magával vonzza azt a tényt is, hogy az iskolakezdés mellett a munkahelyek is ismét megtelnek és csupán az íróasztalunkon lévő laptopba bújva tudjuk felidézni a nyári nyaralós emlékképeket. A kényelmes elnyújtott délelőttök, a strandolással töltött hétvégék és a Balaton-parti hajókázások után, sokkal nehezebb visszaállni a jól megszokott hétköznapi rutin körforgásába, főleg akkor, ha alapvetően nincsenek is határozott elképzeléseink, rövidtávú céljaink az őszi időszakra. Ahhoz, hogy eredményesen teljen el az ősz, ajánlunk néhány egyszerű tippet, amivel könnyedén egységet teremthetünk magunk körül.


1. Keressünk rövidtávú célt az új évszakra!

A monotonitás, a motiváció nélküli semmittevés helyett érdemes elővenni a réges-régen a fiók mélyére gyűrt kívánságtáblánkat és megnézni, hogy miket is gondoltunk ki magunknak, mi az, amit mindenképpen szeretnénk elérni. A lényeg az lenne, hogy olyan dolgot válasszunk, ami reális és viszonylag kis idő elteltével is sikerélményt tud okozni. Ez lehet valamilyen új sport beiktatása, akár egy kreatív hobbi heti szintű gyakorlása vagy több énidő, amikor a pihenés és a saját magunk testi-lelki egészsége kerül előtérbe. Az új elfoglaltság új ismeretekkel gazdagít, ráadásul a legtöbb esetben azonos érdeklődésű emberekkel is meg lehet ismerkedni. A külső nyomás nélküli hobbi endorfint tud felszabadítani, így a lassanként érkező őszi időjárással együtt nyugodhatunk le.

5 tipp, hogy eredményesebben kezdjük az őszt! - 2. kép



2. A nyár utolsó heteiben keljünk korán!

A koránkeléssel időt nyerhetünk, lehetőségünk van arra, hogy a reggeli órákat tevékenység szinten ki tudjuk maxolni. Szóba jöhet egy kis reggeli testmozgás, de ezt az időt az egészséges ebéd vagy tízórai elkészítésére is rászánhatjuk, így a minőségi ételeknek köszönhetően a napunk is kiegyensúlyozottabb lehet. Csekkoljuk le a napi teendőinket és próbáljunk felállítani egy fontossági sorrendet, ami mentén haladhatunk. Ezzel a plusz néhány perccel rengeteg időt meg tudunk spórolni, amit aztán a nap folyamán egyéb időtöltéssel ki tudunk tölteni.

3. Csomagoljuk új köntösbe a régi szokásokat!

A legtöbb esetben mindenki ott bukik el, hogy nem a fokozatosságot tartjuk előbbre valónak, hanem mindent azonnal akarunk és lehetőleg minél hamarabb. Ehhez szocializálódtunk és az Internet, a közösségi oldalak pedig, csak felerősítik ezt az érzetet, így amire várni kell vagy egy picit hosszabb folyamatot vesz igénybe, azt szinte az elején feladjuk. A néhány új célkitűzés mellett tegyünk azért, hogy átalakítsuk azokat a szokásainkat, hozzáállásunkat egyes szituációkhoz, amik gyakran jelen vannak az életünkben és gondoljuk át, hogy mit tudunk tenni annak érdekében, hogy ezek gördülékenyebben menjenek végbe.

5 tipp, hogy eredményesebben kezdjük az őszt! - 3. kép



4. A virtuális valóság helyett válasszuk önmagunkat!

Azért, hogy az őszi napok ne legyenek szürkék, töltsünk kevesebb időt a laptop előtt, a népszerű közösségi platformok kapjanak jóval kevesebb figyelmet. Nem maradunk le semmi érdekesről, ha néha egy jó könyvet választunk szórakozás gyanánt. Érdemes letölteni egy olyan applikációt is, ami számolja a közösségi oldalakon töltött aktív időt, így a számok láttán könnyebben el tudjuk dönteni, hogy az átlagos 2-3 órányi pötyögés helyett mennyi minden más is vár ránk. Ősszel ráadásul, a kirándulások is sokkal kellemesebbek, a színesbe borult természet és a lelassulás miatt.

5 tipp, hogy eredményesebben kezdjük az őszt! - 4. kép



5. Amennyiben nem vagyunk elégedettek, tegyünk a változásért!

Az ősz remek alkalom arra is, hogy végre megléphessük a várva várt változás első lépcsőfokát. Fogyás, párkapcsolat, nagy baráti társaság, spontaneitás ezek és más célok sem függnek egy-egy évszaktól, de amennyiben az évszakváltás ideje miatt bízol a sikerben, érdemes eltöprengeni azon, hogy a célod, vajon mennyire is fontos számodra. A változás elindítása egyetlen lépés, amihez csak egy döntés szükséges, így a szeptember csak egy plusz indok arra, hogy elindulj az úton.

1 hozzászólás

eperjam

4 éve, 11 hónapja és 25 napja

Egy kis energia kellene ehhez az őszhöz, de ez a meleg kikészít.

válasz erre