13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

5 tipp, amivel könnyedén spórolhatsz a nyaralás alatt

Szofi Kakuk , 2019. július 27.
A nyaralás minden szempontból meg tudja terhelni a pénztárcát, akkor is, ha csak egyedül szeretnék utazni, de ha családdal vagy nagy baráti társasággal megyünk, akkor sem sokkal könnyebb a helyzet, adott esetben a pihenésre szánt összeghatárból is kicsúszhatunk. Szerencsére vannak olyan trükkök és praktikák, amelyekkel sok pénzt megspórolhatunk és a fölöslegesnek vélt tárgyak helyett, inkább élményekre vagy egy-egy újabb, kisebb úticélra fordíthatjuk a megmaradt összeget. A következőkben olyan tippek kerülnek terítékre, amelyeket érdemes betartani még akkor is, ha nem kell azon aggódnunk, hogy a nyaralásra szánt idő során a bankártyánk a kelleténél gyorsabban fogy.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Tervezzünk előre és hozzunk tudatos döntéseket!

Mindennek az alapja a tervezés, még akkor is érdemes előre gondolkodni, ha alapvetően nagyon kedveljük a spontán utazásokat és tudunk repülőjegyet, buszjegyet vagy vonatjegyet is vásárolni akkor, amikor azok a bizonyos rövid, de annál csábítóbb akciók megjelennek az online oldalakon. A tervezést nem minden esetben kell olyan szinten komolyan venni, hogy hónapokkal előre fel kell jegyezzük a napi rutinunkat a pihenős héten, de egy kis jól szervezettség mindig könnyebbséget adhat.

Az utazás során az életvitelünket, a saját igényeinket és a velünk utazók habitusát, teherbírását is vegyük figyelembe, hogy mindenkinek felejthetetlen élmény lehessen ez a néhány nap lazulás és ne ezeken a napokon feszüljünk egymásnak a szeretteinkkel.

5 tipp, amivel könnyedén spórolhatsz a nyaralás alatt - 2. kép

2. Számoljunk okosan a pénzzel!

A pénz kérdésköre elengedhetetlen a nyaralásnál. Amennyiben nem spontán utazásról van szó és időben tudjuk, hogy az útitársak milyen idősávban kapnak biztosan szabadságot, akkor ajánlott a repülőjegyeket is megvásárolni néhány hónappal előbb. A nyári hónapok erős szezont nyitnak az üdülővárosokban, a tengerpartok közelében, így ne is számítsunk olyan nagy kedvezményekre, mint szezonon kívül.

Az anyagiaknál az oda- és a visszaút számos rejtett költséget is magában foglalhat, így számoljunk erre 20%-kal többet. A szállás mindig fix és ha spórolni szeretnénk és kevésbé fontos az, hogy milyen szobában is tesszük le a fejünket esténként, akkor a csodálatos kilátás kihagyásával tudunk némi pénzt is spórolni. Az étkezést se a szállodában oldjuk meg, hiszen a legtöbb esetben olcsóbb. Ha az airbnb szolgáltatás mellett döntünk, akkor saját magunkra is tudunk főzni.

5 tipp, amivel könnyedén spórolhatsz a nyaralás alatt - 3. kép

3. Ne egyél minden nap étteremben!

A nyári melegben a legtöbben a strandon tartózkodunk, ha tengerpart vagy tó mentén pihenünk, így a víz nagyon le tudja szívni az embert. Ettől függetlenül az ételeket lehet a legtöbbet spórolni, így nem biztos, hogy minden egyes fő étkezésnél étteremben kell golndolkodnunk. Napközben a tartalmasabb, könnyű szendvicsek és a levesek is elég tápanyagot jelenthetnek, főleg akkor, ha a megfelelő folyadékot mellettük bejutattjuk a szervezetünkbe.

4. Amit tudsz, azt vidd el magaddal!

Sokak arra építkeznek a nyaraláskor, hogy nem baj, ha nem túl alapos a bőröndbe való bepakolás, hiszen, ha hiányzik valami, akkor majd az adott helyszínen megvásárolható. Igen ám, de sok esetben ezekből az apróságokból sok plusz költség is kikerekedhet. A kozmetikai szereket, a sminkeket, a ruhákat és egyéb speciális kiegészítőket átgondoltan és specifikusan helyezzük el a holmink között.

5 tipp, amivel könnyedén spórolhatsz a nyaralás alatt - 4. kép

5. Figyeljük a legjobb ajánlatokat a pénzváltáskor!

A pénzváltás előtt érdemes tisztába lennünk az árfolyamokkal, így néhány napig figyeljük meg az összegek ingadozását és azt, hogy melyik napszakban milyen pénznemek dolgoznak a legnagyobb árréssel. A reptéreken próbáljuk elkerülni a pénzváltást és vizsgálódjunk, hogy pontosan mennyi az annyi, hiszen nem érdemes sokkal több összeget sem átváltatnunk, mert így a kísértés is nagyobb a fölös dolgok vásárlására.
 
2 hozzászólás

csillucs • Nagymester #2 • 1 éve, 3 hónapja és 7 napja

A szállást nem muszáj időben lefoglalni kivéve ha EU kívül megyünk. A kaján pedig sokat spórolhat az ember. Nyilván nem kell étteremben enni mindig. A szállás esetén meg ha személyesen vesszük ki akkor még alkudni is lehet apartmannál.

Linda • Polihisztor #1 • 1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Szállás és a kaja ez a két dolog amin sokat lehet spórolni.