11 °Cerős felhőzet
2021. április 17., szombat • Rudolf

3 tipp a mentális egészséged megőrzéséért

Szofi Kakuk , 2021. március 06.
Az újabb lezárások, a kilátástalanság, a hosszú hónapok óta tartó korlátozások egyre inkább befolyásolják a hangulatunkat, ami miatt nagyobb arányban fordulhatunk magunkba, szakíthatjuk meg a kapcsolatot olyan emberekkel, akik nem mindennapi részei az életünknek. A visszahúzódás, az energia tartalékolás elsődlegesen nem egy rossz taktika, ha tudatosan teszed, hiszen vannak időszakok, amikor a befelé fordulás sokkal inkább feltöltő erővel bír, mint az, ha megpróbálsz minél hosszabb távon fenntartani olyan kapcsolatokat, amik végtére is, de nem adnak akkora töltekezést, mint amennyi időt és energiát elszívnak tőled. Ha energiavesztetnek, lehangoltnak érzed magad, próbálj ki néhány általunk javasolt tippet, hogy ismét egy kis lökethez juthass és gördülékenyebben tud végezni a monoton hétköznapok során felmerülő feladatokat!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Cseréld le a Netflixet könyvekre!

Vedd számba, hogy az elmúlt hónapokban hány könyvet is sikerült elolvasnod és gondold át, hogy a heti több órányi gép előtti sorozatozás helyett, még mennyit tudnál kiolvasni, ha egy kicsit tudatosabb lennél! Az olvasást a mindennapos rutinod részévé is teheted, reggelente az email csekkolást, esténként pedig a videónézést is leválthatod általa. A könyvek segítenek fókuszálni, fejlesztik a kommunikációs készséged, könnyebb elalvást biztosítanak és frissen tartják az elméd is. Az olvasás apropóján pedig, könnyedén új közösségek részévé is válhatsz, ha belépsz egy-egy könyvklubba, ahol a közös tevékenységeken felül is tudsz ismerkedni.

3 tipp a mentális egészséged megőrzéséért - 2. képMeditáció, befelé fordulás és a jóga!

A nehezebb időszakokban nem kell mindig elérhetőnek lenned, igazán kivehetsz néhány nap szabadságot, amit arra is fordíthatsz, hogy újra kapcsolatba kerülhess önmagaddal. Ilyenkor akár pontról-pontra számba veheted, hogy milyen úton is szeretnél továbbmenni, milyen következő lépések várnak majd rád a karrier vagy a magánélet területén. A befelé forduláshoz remek módszer például a meditálás, ami nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is új energiákkal tölthet fel. Egyéb más sportok, mint a séta vagy a jóga is hasonló hatást eredményezhetnek.

3 tipp a mentális egészséged megőrzéséért - 3. képErősítsd a kapcsolatod azokkal, akik pozitívan hatnak rád!

A számodra igazán fontos emberekkel, akik, bár a mindennapi életed részét képezik, de mégsem egy helyen éltek, mindenképpen tartsd a kapcsolatot! Ebben az időszakban ugyanis, nagyon könnyedén kiderül az, hogy voltaképpen kinek is számítasz igazán, melyik barátod adaptálódik az új helyzethez és kezdeményez programokat, akkor is, ha egy-egy személyes, esti italozás ki van lőve. A családdal és a közeli ismerősökkel, kollégákkal és a legjobb barátokkal az internetnek köszönhetően számos színes, társasági estét is tudsz csapni. Erre kiválóak az online térben működő társasjátékok vagy éppen a közös filmezések is. Használd ki a digitális eszközök adta lehetőségeket és mutasd ki a számodra fontos embereknek a törődésed!

3 tipp a mentális egészséged megőrzéséért - 4. kép

 
3 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #3 • 1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Azért a Netflix is nagyon jó terápiára. Az a sok jó sorozat! Imádom.

Tekla • Csirke #2 • 1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Én alapból sokat olvasok, minden nap lefekvés előtt. Emellett pedig sokat vagyok a szabadban.

Carrie • Megszállott #1 • 1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez mostanság annyira fontos.