13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

5 örökérvényű lecke, amit tanuljunk el Matthew McConaughey-től!

2022. április 09.
60.7681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Matthew McConaughey a Zöldlámpa című könyvévvel 2020 őszén hatalmasat tarolt, amit nemcsak a laza stílusának köszönhet, hanem az eredetiségének is. A történetét leginkább az útkeresésben lévő embereknek szánta, akik kapaszkodót szeretnének találni a mindennapi mókuskerék karmai között, de ma már egészen univerzálissá vált az a nyelvezet és megszólítás, amit képvisel az írása által. A színész életútja igen színes, megannyi lent és fent, amiket sohasem tagadott, sőt, inspirációként örömmel is meséli azokat, hiszen ezek formálták őt egésszé. Napjainkban a színészkedés mellett sikeres íróként éli a mindennapjait, ezen felbuzdulva pedig, mi is úgy döntöttünk, hogy McConaughey felfogásából szeretnék egy kis útravalót adni. A következőkben 5 örökérvényű gondolatot fejtűnt ki, ami a színész ikon életében is sok 'aha' pillanatot okozott.


Ismerd meg önmagad!

Az önismerettel kapcsolatban Matthew McConaughey úgy véli, hogy sohasem késő belekezdeni, ráadásul ez nem egy olyan út, ami szinte elérhetetlen, csak a megfelelő időbeli és gondolkodásbeli ráfordításra van szükség. Az önmagunk megismerésével számos területen javíthatjuk az életminőségünket, képesek leszünk önazonosak lenni és kiállni a számunkra fontos ügyek melllett is. Az egyik legjobb módszer az önismereti út megkezdésének az, ha úgy döntünk, hogy nyitottan állunk az élethez és minél több mindent kipróbálunk. Ne félj az újdonságoktól, vizsgáld felül a döntéseid és a cselekedeteid, majd vond le a konkluziókat!

5 örökérvényű lecke, amit tanuljunk el  Matthew McConaughey-től! - 2. kép



Minden piros lámpa előbb vagy utóbb zöld lesz!

Matthew egyik kedvenc mondata, miszerint minden piros lámp egyszer zölddé válik szinte szállóigévé vált az ő köreiben. A világsztár a könyvében is sokszor hangoztatta már, hogy az életben a nehezebb időszakok is rejtegetnek mindig olyan tapasztalást, amik a későbbiekre nézve pont, hogy nem ellenünk, hanem értünk történik. Gondoljunk csak egy szakításra, ami az adott pillanatban fájdalmat okozott, ám évekkel később egy tudatosabb énképpel, no meg akár a megfelelő partner mellett már igenis egy nagyon szükséges lezárás volt.

Írj naplót a jövőbeli énednek!

A napló írás Matt szerint az egyik legjobb dolog, amit a jövőbeli énednek megtehetsz. Az írás folyamán ugyanis az aktuális történések mellett szinte garantált az érzelmi világ feltárulása. Bizonyos helyzetekben pedig, amikor nem érezzük magunknál a kontrollt ezáltal is képesek lehetünk teremteni és kiadni a felesleges feszültségbombákat.

5 örökérvényű lecke, amit tanuljunk el  Matthew McConaughey-től! - 3. kép



Gyűjts emlékeket, ne tárgyakat!

A materiális világunkban nagyon fontos az emlékek gyűjtése, sohase legyünk annyira elfoglaltak, hogy közben elfelejtünk igazán élni! A családtagokkal, barátokkal, a szerelmünkkel mindig álljunk készen egy-egy új, kapcsolatfrissítő kalandra! Idősebb korban, de akár csak az emlék begyűjtését követő néhány héten vagy hónapon belül is érezhetjük az adott útnak, programnak a ránk gyakorolt pozitív vetületét. No persze az önismereti utazások sincsenek kizárva a sorból.

5 örökérvényű lecke, amit tanuljunk el  Matthew McConaughey-től! - 4. kép



Fókuszálj az itt és mostra!

A múltat nem lehet megváltoztatni, a jövő minden esetben kérdéses, hiszen egy jól szervezett tervezéssel sem tudunk minden egyes eseményt kiiktatni, amik akár negatívan hathatnak ránk. A jelenre kell koncentrálni, mert azt mindig tudjuk alakítani és ez a fajta erő sok nehezebb helyzetben is képes egyensúlyt tartani az életünkben.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Naplóírás nem menne nekem.

válasz erre

kalifa

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Jó tanácsok. Tényleg emlékeket kell gyűjteni.

válasz erre

bababum

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Olvastam a Zöldlámpa könyvét, annyira nekem nem jött át, de a lényeget értem. Az embernek figyelnie kell a Zöldlámpákra.

válasz erre