13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5 legjobb őszi úti cél

2018. szeptember 23.
4.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan úgy gondolják, hogy csak a nyári időszakok alkalmasak az utazásra, azonban ez egy nagyon általános tévedés, hiszen ősszel ugyanolyan csodálatos a világ, sőt mi több, rengeteg városnak vagy kirándulóhelynek egy egészen új arcát ismerhetjük meg ilyenkor. Gondoljunk csak bele abba, hogy a saját lakóhelyünk milyen másként fest az őszi időszakban, ennek apropójából összegyűjtöttünk öt olyan úti célt, melyeket érdemes lehet ebben az évszakban felkeresni.


1. Mecsek

A Mecsek minden időszakban az egyik legszebb tájegység az országban, hiszen a hatalmas erdőségek, az óriási dombok, a csodálatos mezők egyszerűen kimeríthetetlen szépséget jelentenek a természetkedvelők számára. Mivel sokak szerint a természet az őszi időszakban a legszebb, ezért nem meglepő, hogy a Mecsek erdői és általános megjelenése is egy igazán varázslatos és színes világgá változik ilyenkor.

5 legjobb őszi úti cél - 2. kép

2. Balaton

Te láttad már ősszel a Balatont? Ha nem ott laksz, akkor bizonyára még nem, márpedig a szép őszi időben egészen különleges látványt nyújt a magyar tenger, bármelyik részen is járunk. Míg ugyanis nyáron a folyamatos pezsgés és pörgés jellemzi a környéket, ősszel egy sajátos nyugalom, már-már kihaltság jellemzi a tó körüli, többnyire kisebb településeket. Sehol a lángosszag, nincsenek gumimatracos turisták, sem sikongató gyerekek, de az egészben így is van valami csoda.

5 legjobb őszi úti cél - 3. kép

3. Tokaj

A tokaji borvidéket a legtöbben csak a nyári időszakban keresik fel, azonban ősszel a legmozgalmasabb itt az élet, köszönhető ez a szőlőszüret idejének, amit rendszeres programokkal is feldob a város. A legszebb azonban az egészben, hogy a nyáron csodaszép zöld szőlőültetvények ebben az időszakban mesésen színes látványt nyújtanak ami egészen különleges megjelenést kínál a környéknek.

5 legjobb őszi úti cél - 4. kép

4. Erdély

Erdély minden évszakban olyan, mintha hazatérnénk, ami nem véletlen, az egykori magyar területeken ugyanis szívesen fogadják az anyaországból érkezőket, de ami a legfontosabb, hogy minden évszakban így van ez. Erdély bármelyik tájegységét is választjuk magunknak, az őszi Kárpátoknál szebbet aligha találunk majd ilyen közelségben.

5 legjobb őszi úti cél - 5. kép

5. Párizs

Ha egy kicsit messzebbre utaznánk ősszel, de még megmaradnánk Európában, autóval is elérhető távolságban találjuk a francia fővárost, mely minden évszakban csodálatos. Teljesen mindegy, hogy forró meleg nyáron, vagy hideg télen, esetleg pont ősszel érkezünk oda, az Eiffel-torony látványa vagy a croissantok íze mindig ugyanolyan lesz. Érdemes akár egy hosszabb hétvégére is elutazni ide, hiszen Párizsnál csodálatosabb európai várost aligha találnánk.

5 legjobb őszi úti cél - 6. kép

3 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

Tokaj, Erdély és Párizs nagyon szép! Úgy elmennék most.

válasz erre

blondi

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

Párizs minden évszakban gyönyörű. mosolygó smiley

válasz erre

regeena

5 éve, 11 hónapja és 25 napja

Tokaj tényleg gyönyörű ilyenkor.

válasz erre