5 legjobb őszi úti cél

Brauny , 2018. szeptember 23.
Sokan úgy gondolják, hogy csak a nyári időszakok alkalmasak az utazásra, azonban ez egy nagyon általános tévedés, hiszen ősszel ugyanolyan csodálatos a világ, sőt mi több, rengeteg városnak vagy kirándulóhelynek egy egészen új arcát ismerhetjük meg ilyenkor. Gondoljunk csak bele abba, hogy a saját lakóhelyünk milyen másként fest az őszi időszakban, ennek apropójából összegyűjtöttünk öt olyan úti célt, melyeket érdemes lehet ebben az évszakban felkeresni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Mecsek

A Mecsek minden időszakban az egyik legszebb tájegység az országban, hiszen a hatalmas erdőségek, az óriási dombok, a csodálatos mezők egyszerűen kimeríthetetlen szépséget jelentenek a természetkedvelők számára. Mivel sokak szerint a természet az őszi időszakban a legszebb, ezért nem meglepő, hogy a Mecsek erdői és általános megjelenése is egy igazán varázslatos és színes világgá változik ilyenkor.

5 legjobb őszi úti cél - 2. kép

2. Balaton

Te láttad már ősszel a Balatont? Ha nem ott laksz, akkor bizonyára még nem, márpedig a szép őszi időben egészen különleges látványt nyújt a magyar tenger, bármelyik részen is járunk. Míg ugyanis nyáron a folyamatos pezsgés és pörgés jellemzi a környéket, ősszel egy sajátos nyugalom, már-már kihaltság jellemzi a tó körüli, többnyire kisebb településeket. Sehol a lángosszag, nincsenek gumimatracos turisták, sem sikongató gyerekek, de az egészben így is van valami csoda.

5 legjobb őszi úti cél - 3. kép

3. Tokaj

A tokaji borvidéket a legtöbben csak a nyári időszakban keresik fel, azonban ősszel a legmozgalmasabb itt az élet, köszönhető ez a szőlőszüret idejének, amit rendszeres programokkal is feldob a város. A legszebb azonban az egészben, hogy a nyáron csodaszép zöld szőlőültetvények ebben az időszakban mesésen színes látványt nyújtanak ami egészen különleges megjelenést kínál a környéknek.

5 legjobb őszi úti cél - 4. kép

4. Erdély

Erdély minden évszakban olyan, mintha hazatérnénk, ami nem véletlen, az egykori magyar területeken ugyanis szívesen fogadják az anyaországból érkezőket, de ami a legfontosabb, hogy minden évszakban így van ez. Erdély bármelyik tájegységét is választjuk magunknak, az őszi Kárpátoknál szebbet aligha találunk majd ilyen közelségben.

5 legjobb őszi úti cél - 5. kép

5. Párizs

Ha egy kicsit messzebbre utaznánk ősszel, de még megmaradnánk Európában, autóval is elérhető távolságban találjuk a francia fővárost, mely minden évszakban csodálatos. Teljesen mindegy, hogy forró meleg nyáron, vagy hideg télen, esetleg pont ősszel érkezünk oda, az Eiffel-torony látványa vagy a croissantok íze mindig ugyanolyan lesz. Érdemes akár egy hosszabb hétvégére is elutazni ide, hiszen Párizsnál csodálatosabb európai várost aligha találnánk.

5 legjobb őszi úti cél - 6. kép

 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Tokaj, Erdély és Párizs nagyon szép! Úgy elmennék most.

blondi • Überbrutál #2 • 9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Párizs minden évszakban gyönyörű.

regeena • Pipi #1 • 9 hónapja, 2 hete és 3 napja

Tokaj tényleg gyönyörű ilyenkor.