8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

5 húsvéti film, amit idén is meg kell nézned

2022. április 10.
64.5831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már csak alig egy hét van hátra húsvétig, melyet világszerte rengeteg országban ünnepelnek, hiszen ez az egyik legfontosabb keresztény ünnep. Jézus keresztrefeszítését és feltámadását ünnepeljük. Azonban manapság már a húsvét nem csak erről szól, hanem az aranyos nyuszikról is, akik hozzák a húsvéti tojást. Több film is készült már az évek során az ünnep alkalmából, most mutatunk néhányat, amit érdemes lesz megnézni.


1. Hopp

Még 2011-ben debütált a Hopp című családi vígjáték, melyben megismerkedhetünk Husival, a cuki húsvéti nyuszival, aki nem szeretne apja nyomdokaiba lépni, ő inkább dobos szeretne lenni. A másik főszereplő Fred (James Marsden), aki a családja fekete báránya, nincs rendes állása és sosem jön össze neki semmi. A két szereplőt összehozza a sors és egy vicces, szerethető film kerekedik ki belőle. Nagyszerű szórakozás kicsiknek és nagyoknak is.

5 húsvéti film, amit idén is meg kell nézned - 2. kép

2. Kellemes húsvéti ünnepeket

Ez az egyik legismertebb húsvéti film, melyben Jean Paul Belmondo és Sophie Marceau is szerepel. Ebben a klasszikus filmben a lehengerlő színészi játék mellett, az igazi humor is megjelenik. A főszereplő egy igazi Casanova, aki egy 18 éves lány fejét szeretné elcsavarni, azonban lebukik felesége előtt és ciki szituációkba keveredik. Ezt a szórakoztató filmet semmiképpen ne hagyjuk ki idén.

3. Passió

Mel Gibson legismertebb filmje, mely óriási port kavart megjelenésekor. A film a Názáreti Jézus utolsó tizenkét óráját jeleníti meg, mely egészen élethűre sikeredett, így például sokan nem is bírták végig nézni a filmet. Ennek ellenére az évek során népszerű lett és szinte minden évben van egy csatorna, amelyik le is adja a filmet. Ha bírod a vért, akkor ezt a filmet se hagyd ki idén ha húsvéti mozizásról van szó.

5 húsvéti film, amit idén is meg kell nézned - 3. kép

4. Nyúl Péter

Beatrix Potter angol írónő egyik legismertebb karakterét, Nyúl Pétert filmesítették meg nemrégiben, mely óriási népszerűségnek örvend és tavaly elkészült a második része is a filmnek. A mese egy kék dzsekit viselő, nagyszájú nyusziról szól, aki barátaival próbálja mindig megdézsmálni a szomszéd kertjét. A nyuszi barátságot köt a jószívű helyi lakossal, Beával. Rengeteg kalandba keveredik Péter. A gyerekek imádni fogják ezt a szuper mesét.

5. Ben-Hur

Az 1959-ben készült mozifilm talán az egyik legismertebb húsvéti film, melyet minden évben egészen biztosan lead valamelyik csatorna. Az évek során már számtalanszor próbálták feldolgozni a sztorit, de még mindig az '59-es változat a legsikeresebb. A film 11 Oscar-díjat zsebelt be. A történet szerint egy zsidó herceget elárul és rabszolgasorba taszít egy római barátja, aki ezután igyekszik visszanyerni szabadságát, hogy bosszút állhasson az árulás miatt. Bár a film több mint három órás, érdemes megnézni, hiszen a nagyszerű szereposztás mellett, a sztori is nagyon jól sikerült.

5 húsvéti film, amit idén is meg kell nézned - 4. kép

4 hozzászólás

csillucs

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Nyúl Pétert imádja a gyerek, a Hoppot még nem látta, de majd idén. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Ben-Hurt sosem tudtam megnézni. Annyira hosszú...

válasz erre

kalifa

2 éve, 2 hónapja és 11 napja

Passió tényleg kemény. A Hopp viszont nagyon jó meg a Kellemes húsvéti ünnepeket mosolygó smiley

válasz erre

Móni

2 éve, 2 hónapja és 12 napja

Szuper ajánló! mosolygó smiley

válasz erre