-3 °Ctiszta égbolt
2021. március 07., vasárnap • Tamás

5 hatékony tipp, amivel leküzdheted a halogatást!

Szofi Kakuk , 2021. február 20.
A halogatással mindannyian találkoztunk már az életünk során, sőt vannak bizonyos személyiségtípusok, akik sokkal inkább hajlamosabbak erre a berögzült szokásra. Következetes cselekvéssel, jól átgondolt tervekkel azonban könnyedén produktívabbá válhatunk, amiknek a menetét most megosztjuk veled is, hogy elindulhass a változás útján. Egy-egy nem építő cselekvéstől pedig megszabadulhatsz és leválthatod azokat olyan tevékenységekre, amik rövid és hosszútávon is hozzád tesznek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ne csak vizualizálj, hanem lépj is!

A legtöbb ember nagyon szeret tervezgetni, de általában ezek a gondolatok nem kerülnek rögzítésre, eltolódnak időben vagy egyszerűen elfelejtődnek. Fontos, hogy amit igazán akarsz, azért már ma kezdj el tenni, legyen az bármennyire is kis lépés a fő célod eléréséhez képest. A szokások kialakításakor az apró és következetes döntések és cselekedetek a döntőek, hiszen az évek alatt ezek összeadódva adják meg a várt eredményt. Érdemes képekben is kitenni a közeledben a főbb céljaid, ehhez készíts bátran egy vizuális táblát, amire ránézve erőt meríthetsz a nehezebb napokon!

5 hatékony tipp, amivel leküzdheted a halogatást! - 2. képBeszélj a terveidről az életedben jelen lévő bizalmas emberekkel!

A jövőbeli céljaidat ne add ki mindenkinek, hiszen azok az emberek, akik kevésbé törtetőek egoból és irigységből direkt módon is visszahúzhatnak! A legfontosabb terveidről ezért, csak az igazán bizalmas barátaiddal és a családoddal beszélj, akik a nehezebb időszakokban támaszt és segítséget is nyújthatnak a következő lépések megtételéhez!

Vedd magad körül olyan emberekkel, akik hasonló szemléletet képviselnek!

A halogatás elhagyásában vagy csak annak csökkentésében az is segítséget nyújthat, ha motiváló közegbe kerülsz. Olyan emberekkel barátkozz, akik maguk is ambíciózusak, netalán már ott tartanak, ahol te lenni szeretnél! Csatlakozz motiváló csoportokba, barátkozz bátrabban a közösségi médiában és szervezz több személyes programot azokkal, akik építően hatnak rád!

5 hatékony tipp, amivel leküzdheted a halogatást! - 3. képFelejtsd el a miérteket és fókuszálj a hogyanokra!

A negatív beállítódást próbáld meg átformálni magadban és egy-egy nehezebb helyzetben ne a miért kérdésekkel kezdj, hanem a hogyanokra koncentrálj! Keress olyan megoldásokat, amik előrébb vihetnek és segítenek a későbbi tervezésben és a feladataid megvalósításában!


5 hatékony tipp, amivel leküzdheted a halogatást! - 4. képPihenj eleget és figyelj az egyensúlyra!

Az életben nem kell mindig a hajtásra és a haladásra fókuszálni, néha igazán jó csak megállni és összegezni az eddig megtett utakat vagy egyszerűen csak élvezni az élet apró örömeit. Ahhoz, hogy energiával teli, aktív életet tudj élni szükséges a pihenés, a megfelelő alvás és a nyugodt közeg, amikor a belső hangodra figyelsz és kikapcsolod a gondolataid és hálát adsz a pillanatért.
 
2 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #2 • 1 hete és 6 napja

Nekem ezek a motiváló csoportok elég sok.

Edit90 • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Mindig mindent felírok a telefonomba így sosem felejtek el semmit.