13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 úti cél az olcsó nyaralás kedvelőinek

2014. július 27.
2.8031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy friss kutatás szerint sajnos a magyarok többségének ma már nem telik hosszú nyaralásra, így honfitársaink inkább az olcsó kikapcsolódások hívei. Noha ez a tény vitathatatlan, azt sem szabad elfelejteni, hogy az embereknek azért megmaradt az igényük arra vonatkozólag, hogy nyaraljanak, ezáltal eljussanak külföldre, ismeretlen vidékeket fedezzenek fel, és kikapcsolódjanak egy kicsit. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5+1 úti célt azoknak, akik minimális összegből, lényegében 100-150 ezer forintból meg akarják úszni a nyaralást - méghozzá külföldön!



5+1 úti cél az olcsó nyaralás kedvelőinek - 2. kép

1. Horvátország

Az egyik aduász minden kétséget kizáróan Horvátország! Tengerpartja és barátságos árai miatt mindmáig nagy népszerűségnek örvend az üdülők körében, ezen felül pedig fél nap alatt kényelmesen megközelíthető autópályákon, és amennyiben el akarjuk kerülni a nyüzsgést, számtalan olyan helyszín közül válogathatunk, amelyiket jól elrejtettek a turisták elől.

2. Olaszország

Noha a magyarok szeretnek felvágni azzal, hogy Horvátországban nyaraltak, azonban a helyzet az, hogy aki eljutott a horvátokhoz, az ugyanannyi pénzből eljuthat az olaszokhoz is, legyen szó akár tengerparti, akár hegyvidéki kikapcsolódásról. Nem csak Velence és Róma létezik Olaszországban, hanem számtalan apró tengerparti kisváros, milliónyi eldugott történelmi látnivaló, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket!

3. Szlovénia

Ha nem akarunk túl messzire menni, Szlovénia is kiváló választás egy kis nyaraláshoz! Nem csak a szlovénok rendkívül barátságos természete miatt, hanem azért, mert 3 órányi autópályázás után tengerparton lehetünk, és noha a szlovén tenger nem túl nagy és nem is túl szép, mégis az Adriai-tenger része. Ezen felül rengeteg magas hegység, történelmi látnivalók sokasága és cseppkőbarlangok, valamint vízesések százai várnak azokra, akik imádják a természetet.

5+1 úti cél az olcsó nyaralás kedvelőinek - 3. kép

4. Albánia

Habár néhány évvel ezelőtt még nagy háború dúlt a Balkánon, ma már ebből szinte semmi sem érződik, ha Albániába látogatunk. Tengerpartja és szépséges hegyei garantáltan ámulatba ejtenek bárkit, ezen felül pedig a fenti úti célokon elérhető szolgáltatások az országban töredék-összegért érhetők el, spórolni tehát ott biztosan nem lesz nehéz!

5. Bulgária

Bulgária az utóbbi években igencsak nagy népszerűségnek örvend a nyaralók körében - méghozzá nem véletlenül! Tengerpartja és rendkívül kedvező árai, valamint turistabarát lakossága miatt garantáltan egy életre rabul ejt minket az ország, ahová párban és családosan is érdemes elutazni.

+1. Erdély

Erdélybe látogatva ugyan le kell mondanunk a tengerpartról, de cserébe nem csak megismerhetjük azt az ősi magyar vendégszeretetet, ami országhatárainkon belül már szinte egyáltalán nem jellemző, hanem megcsodálhatjuk a Kárpátok hatalmas hegyvonulatait is. Erdély mellett nem csak a kiemelkedően olcsó árak szólnak, hanem az is, hogy elfelejthetjük a nyelvi akadályokat, hiszen megfelelő úti cél esetén az emberek többsége még mindig beszél magyarul, sőt mi több, a környék is bővelkedik a ős-magyar történelmi emlékekben.
2 hozzászólás

zsebibaba

10 éve, 6 hónapja és 4 napja

Nekem egyik kedvenc helyem Horvátország. Nagyon imádom a tengerét. mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

10 éve, 6 hónapja és 4 napja

Nagyon jó helyek ezek is, de azért egy Tunézia sem drága.

válasz erre