6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

5+1 tipp, hogy tartalmas legyen egy hétvégi nyaralás is

2016. augusztus 07.
4.4111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyaralás egyre több ember számára sajnos egyet kell, hogy jelentsen egy hosszabb hétvégével, lévén anyagi okokból, vagy az akkut időhiányból kifolyólag egyre kevesebben tehetik meg, hogy egy egész hétre elmenjenek kikapcsolódni. Amennyiben számodra is csak egy hétvégi nyaralás adatik meg az idén, adunk néhány hasznos tippet, hogy miként hozhatod ki belőle a legtöbbet!



5+1 tipp, hogy tartalmas legyen egy hétvégi nyaralás is - 2. kép

1. Tájékozódj és állíts össze menetrendet!

Habár fontos egy nyaralás során a spontán megközelítés, ha szorít az idő, akkor érdemes ütemtervet összeállítani annak érdekében, hogy garantáltan mindent meg tudjatok nézni, és mindenre jusson idő. Ehhez nagyon fontos előre tájékozódni a látnivalókról, a nyitva tartásokról, a távolságokról és így tovább.

2. Kóstold meg a helyi finomságokat!

Amennyiben igazán felejthetetlen élményeket szeretnél szerezni magadnak egy rövid hétvégi kikapcsolódás során, akkor annak az egyik legjobb módja az, hogy megismered a helyi gasztronómiát és ételkülönlegességeket. A finom ízekre, a jó ételekre és italokra ugyanis mindig emlékszik az ember, éppen ezért a gasztronómia kapjon fontos szerepet egy ilyen kis kikapcsolódás során.

3. Szállj meg helyieknél!

Amennyiben a nyaralás egyik célja, hogy a lehető legjobban megismerd a helyi sajátosságokat - márpedig, ha tartalmat akarunk csempészni a néhány napba, akkor ez bizonyára fontos cél -, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz az, hogy helyieknél szálljunk meg. Mert ki tudná jobban a környék legjobb helyeit, legendáit, sajátosságait és szokásait, mint egy helyi lakos, nem igaz?

5+1 tipp, hogy tartalmas legyen egy hétvégi nyaralás is - 3. kép


4. Már útközben is álljatok meg!

A rövid nyaralás egyik átka, hogy nagyon gyorsan eltelik. Éppen ezért már az odautat is úgy kell megtervezni, hogy ne csak átlagos megállók legyenek, hanem pár olyan beiktatott célpont, amelyek érdekelnek minket és a családot, vagy hasznos elfoglaltságnak bizonyulnak. Egy nevezetesség, egy kis kirándulás vagy fürdés például alaposan fel tudja dobni már az utazást is.

5. Ne menjetek túl messzire!

Ha igazán tartalmasra akarod kihozni a párnapos nyaralást, akkor fontos, hogy lehetőleg ne az ország másik végén válasszatok magatoknak célpontot. Bizonyára ott is szép helyek vannak, de ha csak például négy napotok van kikapcsolódni, annak a felét bizonyára senki sem akarja vezetéssel vagy utazással tölteni, nem igaz?

+1. Menjetek ismerősökhöz!

Szintén tartalmasabbá tehető a nyaralás abban az esetben, ha nem valamilyen szálláshelyre, hanem ismerősökhöz, esetleg rokonokhoz mentek. Ilyen esetekben ugyanis már biztosan várni fognak ránk, konkrét programmal, étellel, itallal fogadnak minket, ezáltal nem kell azon törnünk a fejünket, hogy hol együnk, mit együnk, mit nézzünk meg, hiszen kvázi egy kész terméket tesznek majd elénk.
2 hozzászólás

Sonci

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Néha csak ennyire van ideje az embernek.

válasz erre

Gizus

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Jó kis tippek. Amikor a gyerek kisebb volt valahogy mi is így mentünk pihizni. Nem tudtunk túl messzire menni és túl sokáig sem.

válasz erre