5+1 tipp, hogy ne legyen rémálom a karácsony

Brauny , 2017. december 09.
A karácsony bár az emberek többségének az év legszebb időszaka, azért vannak bőséggel, akik a hátuk közepére sem kívánják az egészet, pedig ezekben a napokban jócskán lehetne pihenni mindenkinek. Ha számodra sem a pihenésről szólnak az ünnepek, sőt a karácsonyt rémálomnak tekinted, akkor engedd meg, hogy adjunk pár tippet, amivel ezt az egészet most elkerülheted. Már mondjuk is:
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Kezdd el időben a takarítást!

Most, hogy 24-ét is munkanappá tették - sokaknak eddig is az volt -, rengetegen még a Szenteste előtt is munkával töltik majd a napjukat, habár vasárnap lévén idén annyira talán nem veszik észre annyian ezt a változást. Azonban karácsony előtt így is csak egy vagy maximum két nap lesz arra, hogy kinyaljuk az egész lakást, ha csak nem dolgozunk előre, és nem állunk neki már most hétvégén, valamint jövő hétvégén, így az ünnep előtti napokon már a pihenésre tudunk koncentrálni.

5+1 tipp, hogy ne legyen rémálom a karácsony - 2. kép

2. Ne hagyd az utolsó pillanatra a bevásárlást!


Ja, hogy ott a bevásárlás? Nem probléma, azt is hozd előre! A romlandó dolgokra való tekintettel ezt hagyd az utolsó hétre, így például az utolsó munkanapokon esténként szaladj el, és apránként keresd fel az összes boltot, ha pedig ajándékot hajtasz, akkor azzal ne is várj addig, azt már gyűjtsd be most.

3. Rendeld online az ajándékokat!

Apropó ajándék, ha ránk hallgatsz, személyesen semmit sem vásárolsz. Egyrészt ilyenkor már dugig lesznek a boltok, és mindenki nyomorogni fog, másrészt a kínálat is megcsappan, szóval intézd online a fa alá valók megrendelését. Gondolj bele: nincs sorban állás, nincs lökdösődés, idegeskedés, házhoz jön a termék, és rendszerint még kedvezmények is várnak ránk, sőt nagyobb készletből válogathatunk. Mi kell még?

4. Senkit se hívj meg!

Ja igen, a vendégek... Oké, a karácsony a szeretet és a család ünnepe, de azért ne essünk túlzásba, szorítkozzunk a legszűkebb családi összejövetelre ilyenkor, és ne törekedjünk arra, hogy a legutolsó unokatestvér is beessen hozzánk. Ráér vagy apránként lerendezni az egészet, esetleg ünnepek előtt vagy után, de nem kell mártírnak lenned és neked szervezni az ünnepi vacsorát.

5+1 tipp, hogy ne legyen rémálom a karácsony - 3. kép

5. Főzz meg egy héttel előtte!


Ó és persze a vacsora meg a főzés. Ha ránk hallgatsz, meg sem próbálsz karácsonykor főzőcskézni, hanem jó előre mindent elkészítesz. A halászlé tökéletesen fagyasztható, akárcsak a bejgli és az összes többi fogás, így egy kis melegítéssel sokkal kevesebb bosszúságot fogsz okozni magadnak, mintha az ünnepek során főznél meg sütnél. Felejtsd el!

+1. Ne támassz nagy elvárásokat!

Végül pedig egy jó tanács: ne fűzz túl nagy reményeket az ünnepekhez. Sokan hajlamosak gyermekkorukat keresni ezekben a napokban, de azok a gondtalan évek sajnos elmúltak örökre. Ez annyit jelent, hogy a karácsony is egy nap lesz a többi közül, ahol nem történik majd semmi extra, legfeljebb annyi, hogy nem kell dolgozni menned és pár napig tovább aludhatsz. Ennyit várj, és ha valami több történik, akkor legalább pozitívan csalódhatsz!
 
2 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #2 • 11 hónapja, 4 napja

Akár mennyire is készül az ember, mindig van valami amit be kell szereznie karácsony előtt egy két nappal. Elkerülhetetlen.

debbie • Pipi #1 • 11 hónapja, 5 napja

Online ritkán rendelek, szeretem látni azt amit megveszek. Egy hétre előre biztosan nem csinálom meg az ételeket. Maximum a sütiket.