5+1 tipp, hogy jobban érezd magad a testedben

Brauny , 2019. május 05.
Rengeteg ember él a világon, aki ilyen-olyan okokból egyszerűen nem érzi jól magát a bőrében. Lehet a háttérben súlyfelesleg, valamilyen mentális probléma, a lényeg azonban, hogy nincsenek megelégedve saját magukkal, ezáltal trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy változzon a helyzet. Amennyiben számodra is problémát okoz mindez, engedd meg, hogy adjunk pár hasznos tippet, melyek betartásával garantáltan jobban érzed majd magadat a bőrödben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Kezdj el meditálni!

Félre ne értsd, itt nem az a lényeg, hogy elmenj mindenféle szertartásokra, és egyebeken elsajátítsd a meditáció alapjait, ezt magadnak kell elsajátítanod, amihez nincs más dolgod, csak megtalálni egy olyan helyzetet és körülményt, amiben jól érzed magad. Füstölők, illatosítók és lágy zene egy szuperkényelmes fotelben? Porkócozás a kert csendjében a kedvenc fád alatt? Egy nagy kád forró víz, méghozzá valamilyen szuper habfürdővel? Csak rajtad áll, melyik kapcsol ki igazán, és mikor találsz igazán magadra!

5+1 tipp, hogy jobban érezd magad a testedben - 2. kép

2. Állj neki mozogni!

A mozgás sokszorosan segít, ha nem érzed jól magad a saját testedben. Hatására ugyanis boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, tehát mentálisan is javul az állaptunk, miközben a kalóriaégetés mellett fogyhatunk, formálódhat az alkatunk és így tovább. Teljesen mindegy, milyen mozgásformát választasz, ami fontos, hogy az legyen rendszeres és élvezd, hiszen ez is sokat segít az elfogadásban.

3. Figyelj oda a táplálkozásodra!

Ha minden nap ugyanazt eszed, ha unalmasan étkezel, ha már évek óta ugyanaz a menü, akkor itt az ideje változtatni. Kezdj neki a tudatos táplálkozásnak, állj át a minél több friss zöldség és gyümölcs fogyasztására, kerüld el a magas zsírtartalmú élelmiszereket, és ezzel nemcsak az általánps kedélyállapotod javul majd, hanem mindemellett a fogyásban is segít. Ergo hozzájárul, hogy elfogadd a testedet!

4. Elegendő alvás, délutáni sziesztával!

A megfelelő mennyiségű pihenés elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élet tekintetében, ezért ha vidámak akarunk lenni, és könnyebben megbirkózni a problémákkal, optimistábban látni a mindennapokat, akkor a megfelelő mennyiségű alvásról nem szabad lemondani. Legalább a 7 óra legyen meg éjszakánként, és ha tehetjük, akkor délután egy kis szieszta is férjen bele a dologba, hidd el újjászületsz után a.

5+1 tipp, hogy jobban érezd magad a testedben - 3. kép

5. Járj el masszázsra!

Legyen szó egyszerű talpmasszázsról, frissítő masszázsról vagy éppen a kellemest a hasznossal összekötő gyógymasszázsról, ez a kis kényeztetés az egész szervezetedre jó hatást gyakorol. Példának okáért segít kikapcsolni és sziesztázni, serkenti a vérkeringésedet, az anyagcserédet, sőt mi több, a reflexpontok érintésével számtalan egyéb területre is pozitív hatást kelthet.

+1. Tarts "ma semmit nem csinálok" napokat!

Az ember manapság hajlamos bekerülni egy olyan fogaskerékbe, aminek részeként a szürke hétköznapok szinte felemésztik őt. Ilyenkor szinte a hétvégék azzal telnek, hogy a hétköznapokban elmulasztott egyéb teendőket, de valójában ugyanúgy munkának tekinthető, csak meg nem fizetett kötelességeket elvégezzük. Valahogy oldd meg, hogy legalább havi egyszer, vagy ha még ügyesebb vagy, akkor hetente egyszer csinálsz egy semmittevő napot, amikor tényleg egész nap csak azt teszed, amihez kedved van. Hidd el, ennél jobb feltöltődés nem lesz!
 
3 hozzászólás

Gucci • Überbrutál #3 • 7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Edzek sokat és barátokkal töltök nagyon sok időt.

mokus84 • Überbrutál #2 • 7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Alvásból most nem sok jut sajnos.

Sonci • Messiás #1 • 7 hónapja, 2 hete és 5 napja

De jó is lenne egy semmit nem csinálok ma napot tartani