14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, hogy idén visszahozz valamit a régi karácsonyok szelleméből

2019. december 04.
11.5221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A gyerekkori karácsonyok sokak számára annyira meghatározók voltak, hogy felnőttként már azért nem várják az ünnepeket - legalábbis gyerek nélkül -, mert képtelenek visszaidézni az akkori atmoszférát. A csodálatos fények, az illatok, a meghitt hangulat, a családi együttlétek, valamint az egész varázslatosság felnőtté válva kiveszhet az ünnepekből, noha sokan szeretnék visszaidézni a korabeli ünnepek szellemiségét. Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor adunk pár tippet, hogy miként hozd vissza a régi élményeket.


Vegyél elő egy régi receptet!

Mi idézhetné fel a legjobban az egykori karácsonyok hangulatát, mint néhány korabeli étel íze a szánkban? Tény és való, hogy soha az életben nem fogunk tudni ugyanolyan bejglit sütni vagy ugyanolyan halászlevet készíteni, mint a drága nagymamánk, de ha megvan a régi receptkönyve, esetleg volt időnk ellesni tőle néhány fortélyt a karácsonyi menü kapcsán, akkor legyünk pár órára konyhatündérek, mert megéri.

5+1 tipp, hogy idén visszahozz valamit a régi karácsonyok szelleméből - 2. kép

Tegyél fel pár régi lemezt!

A zene sokak életében rendkívül fontos szerepet tölt be. Olyannyira, hogy ha feltesznek egy albumot, akkor könnyedén megrohamozzák őket az emlékek. Manapság már nem divat, de annak idején még nagyon ment a nagyobb gyerekek körében, hogy egy-egy bakelitlemezt vagy kazettát hozott a Jézuska. Biztosan nekünk is van pár olyan album vagy dal a fejünkben, ami a karácsonyi időszakot idézi fel előttünk. Ha akad, vegyük elő, a hatás biztosan nem marad majd el!

Nézz meg egy-két régi filmet!

Karácsonykor az embereknek van ideje filmet nézni. A videókorszak óta tehát a filmek a karácsonyi szezon részévé váltak, és az internet korában már egyáltalán nem jelent nehézséget megkeresni néhány korabeli ünnepi klasszikust. Persze nem kell feltétlenül ünnepi filmnek lennie, elég ha minket a karácsonyra emlékeztet majd. Ne hagyjuk magunkat kiröhögni, ha nekünk éppen a Reszkessetek betörők első két része hozza vissza azt a korszakot, akkor hajrá, nézzük meg újra.

5+1 tipp, hogy idén visszahozz valamit a régi karácsonyok szelleméből - 3. kép

Elevenítsetek fel néhány régi hagyományt!

Minden családnak vannak hagyományai a karácsonyt illetően. Kötődjön az a faállításhoz, az ajándékozáshoz vagy éppen a falatozáshoz, ha szívesen felidéznénk azt a korszakot, amikor még gyerekek voltunk, akkor azt a legjobban egy-egy ilyen régi hagyománnyal tudjuk megtenni a leghatékonyabban. Teljesen mindegy, hogy mi az, hogy manapság már ciki - például énekelni vagy imádkozni -, ha nekünk segít felidézni egy korszakot, és visszahozni a karácsony szellemét, hát rajta.

Szedjétek elő a fényképeket!

Merthogy nosztalgiázni szeretnénk, és olvasóink többsége bizonyára jóval a digitális korszak előtt volt gyermek, tehát rengeteg kézzel fogható fénykép lehet a birtokában, akár karácsonyi fotók is olyan hozzátartozókkal, akik ma már nem lehetnek köztünk. Ha legalább fényképen látjuk őket, sokkal könnyebb lesz elviselni a hiányukat, és felidézni egy olyan időszakot, ami sajnos már soha nem térhet vissza.
1 hozzászólás

Gizus

4 éve, 8 hónapja és 7 napja

Már nem tudnak olyanok lenni a karácsonyok, inkább egyre amerikaiasabb.

válasz erre