8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

5+1 tipp, hogy idén tovább tartson a karácsonyi hangulat

2019. január 06.
8.1531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Biztosan rengetegen vannak, akik a karácsonyi időszakot több napos pihenéssel töltötték, vagyis volt idő átélni és átérezni egy kicsit az ünnepi hangulatot, amit nagyon nehéz elengedni egyik napról a másikra. Pláne abban az esetben, ha közben elindul a munka, így sokan lehetnek, akik szeretnék, ha idén tovább kitartana a karácsonyi hangulat. Ha mindezt a gyakorlatban is megvalósítanád, adunk hozzá pár tippet!


1. Maradjon tovább a karácsonyfa!

Bár a karácsonyfát vízkeresztkor szokás lebontani, azaz december 6-án, de ha nem hullik a tűlevele, ha idén különösen szép és illatos a fa, akkor miért ne maradhatna még néhány napig otthonunk vendége? Egyre többen hagyják meg ugyanis gyakran január végéig is a karácsonyfát, ezáltal bátran maradjon ott még pár napig, ha szeretjük a fényeit.

5+1 tipp, hogy idén tovább tartson a karácsonyi hangulat - 2. kép

2. A dekorációk is ráérnek!

A karácsonyfa mellett bátran hagyjuk ott az ünnepi koszorút és a különféle ünnepi dekorációkat is, hiszen a fához hasonlóan sokan ezt is hetekig meghagyják, a hangulatfokozás tekintetében pedig alighanem a legfontosabb kellékek közé sorolhatók. Magyarul tudjuk a dolgunkat!

3. Ismételd meg a karácsonyi fogást!

A karácsonyi hangulatot sokaknak nem is a fények vagy az illatok, sokkal inkább az ízek jelentik. A bejgli, a halászlé, a töltött káposzta vagy éppen a csokigolyó - a különféle családi szokásoknak és hagyományoknak megfelelően. Amennyiben tehát vissza akarjuk csempészni még pár napra a lakásba a karácsony szellemét, a megfelelő ételek nagy segítséget jelenthetnek ebben!

4. Vetíts le pár ünnepi filmet!

Kevin nélkül nincs karácsony, de akad még pár film, amit határozottan az ünnepekhez tudunk kötni. Ha nekünk is akadnak ilyenek, akkor keressük elő őket, és a karácsonyfa fényében, az ismételt ünnepi menüt kóstolgatva nézzük meg őket, a hangulat garantált.

5+1 tipp, hogy idén tovább tartson a karácsonyi hangulat - 3. kép

5. Vegyél ki még szabit!

Mit szoktak csinálni karácsonykor az emberek? A legtöbben semmit, vagyis munka mellett garantáltan lőttek az ünnepi hangulatnak. Nagyon fontos tehát, hogy vegyünk ki még egy pár nap szabadságot, legalább még egy hetet - hidd el, rád fér -, ezáltal lesz időnk mindenre, amire karácsonykor nem volt, miközben a fentiek miatt még a hangulat sem marad el.

+1. Hívd meg a családot!

Hogy mi kell még a karácsonyhoz? Lényegében a család, ha tehát teljessé akarjuk tenni az összképet, akkor őket se hagyd ki a sorból, hívd meg szeretteidet és élvezd velük a felelevenített, illetve meghosszabbított ünnepeket. Ha szeretnek veled lenni, biztosan szívesen meglátogatnak, és hozzásegítenek az utókarácsonyhoz.
2 hozzászólás

Pocok

5 éve, 8 hónapja és 25 napja

Most már inkább jöjjön a húsvét.

válasz erre

EszterSzabadkai

5 éve, 8 hónapja és 25 napja

A karácsonyfa még áll, de már nincs meg az a hangulat.

válasz erre