2018. november 19., hétfő • Erzsébet

5+1 tipp, hogy hogyan közöld mit szeretnél karácsonyra

Brauny , 2017. december 03.
Közeleg a karácsony, és bár ez az egész nem az ajándékozásról kellene, hogy szóljon, de az egész éves robot után azért titkon mindenki örül annak, ha egy kis ajándékot kaphat. Sokan vágynak egy bizonyos valamire, és ha neked is van ilyen elérhető ajándékálmod, azonban nem tudod, hogy miként közöld pároddal vagy a családoddal, akkor engedd meg, hogy adjunk ehhez pár tippet.


1. Sokszor beszélj róla!

Az egyik legjobb figyelemfelkeltés ilyen esetben mindig az, ha az illető agyára megyünk azzal, hogy állandóan csak egy bizonyos dologról, esetünkben ugyebár a kérdéses ajándékról beszélünk. Legyünk csak kitartóak, hozzuk elő sokszor, ha meglátjuk a tévében, az újságban vagy az utcán, és sóhajtozzunk utána nagyokat a drámai hatás érdekében.

5+1 tipp, hogy hogyan közöld mit szeretnél karácsonyra - 2. kép

2. A jó időzítés a kulcs mindenhez!


Ha nagyon szeretnénk valamit, akkor mindig ki kell várni a megfelelő alkalmat, amikor lehetőleg a másik fél örül, vagy nagyon boldog valami miatt. Előléptetés? Megjött a karácsonyi pénz? Egy kis jutalom csurrant-cseppent? Akkor itt a remek alkalom a kérésekhez. Persze egy jó szex után sem rossz az időzítés!

3. Mondd el, hogy neki miért lenne jó!

Ha szeretnénk egy ajándékot, próbáljunk meg összegyűjteni hozzá olyan érveket, amelyek nemcsak azt hangsúlyozzák, hogy nekünk miért lenne jó, ha megkapnánk, hanem azt is kiemelnénk, hogy a másik félnek miért szolgálná ez előnyét. Például szebbek lennénk, lefogynánk, ő is tudná használni, neki tudnánk finomakat főzni és így tovább. A lényeg, hogy a másik fél is értelmet lásson az ajándékban.

4. Legyen Freudi elszólás!

Persze lehet a kérésünk egy szimpla Freudi elszólás is. Pontosabban egy annak beállított elszólás, ezáltal sűrű elnézéskérések közepette kicsúszhat a szánkon, hogy de jó lenne, ha pont tőled ezt az ajándékot látnám viszont a fa alatt. Sok esetben ennél jobb jelzés nem is kell valakinek, hogy leesen a tantusz.

5+1 tipp, hogy hogyan közöld mit szeretnél karácsonyra - 3. kép

5. Egy félrement üzenet is jó lehet!


Manapság szinte mindenki használ valamilyen csevegő appot, így bizonyára ti sem vagytok kivételek. Ha így van, akkor itt az idő megtalálni a tökéletes időpontot ahhoz, hogy elküldjünk neki egy olyan üzenetet, amelyben kerek-perec leírjuk, hogy mit kérünk tőle karácsonyra, majd gyorsan írunk is egy korrekciót, melyben megjegyezzük, hogy ezt nem is neki szántuk.

+1. Ha másként nem megy: közöld nyíltan!

Persze vannak emberek, akiknek nem használnak az utalások, így hiába vágyunk egy szép nyakláncra, akkor is csak egy csomag zoknit kapnánk tőlük. Ilyen esetben nincs más hátra, minthogy nyíltan közöljük, hogy bár nem így illik, de szeretnénk ezt és ezt az ajándékot kapni, cserébe ő is kérhet tőlünk valamit hasonló értékben. Így a meglepetés ugyan elveszik, ellenben legalább tuti azt kapjuk, amit szeretnénk.
 
2 hozzászólás

Sandy • Messiás #2 • 1 éve, 13 napja

Félrement üzenet hát ez jó.

zitucska • Überbrutál #1 • 1 éve, 14 napja

Nem szeretem előre közölni h mit szeretnék karácsonyra. Jobb a meglepetés plusz a barátom általában érzi h mit szeretnék.