12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, hogy gyorsan megszabadulj a karácsonykor felszedett kilóktól!

2018. január 03.
2.0141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Néhány nappal ezelőtt hivatalosan is megkezdtük az új esztendőt, ami sokaknak egy nagyon kellemetlen, negatív felismeréssel indult, mégpedig azzal, hogy a karácsonyi semmittevésben és folyamatos evés-ivásban bizony felcsúszott ránk egy-két extra kiló. Az újév tehát rögtön új célt is adott a kezünkbe, történetesen azt, hogy leadjuk ezt a felesleget, amihez mi most megpróbálunk 5+1 olyan tanácsot adni, ami remélhetőleg hatásos segítség lesz.


1. Cselekedj mielőbb!

Szerencsére nemcsak a pénz, hanem a hízás kapcsán is igaz tézis, miszerint ami könnyen jött, az könnyen is megy. A hirtelen felszedett kilók rendszerint még nem beépült zsírok, ezáltal sok esetben egy hatékony diétával, vagy egy villámgyors életmódváltással azonnal le tudjuk adni őket. Késlekedésre tehát nincs idő, kezdjünk neki még ma a fogyókúrának!

5+1 tipp, hogy gyorsan megszabadulj a karácsonykor felszedett kilóktól! - 2. kép

2. Először is kezdjünk el inni!


Persze nem alkoholról és nem is cukrozott üdítőkről van szó, hanem sok-sok tiszta, szénsavmentes ásványvízről. A felkúszott kilóktól ugyanis úgy szabadulhatunk meg könnyedén, ha felpörgetjük az anyagcserénket, amihez elengedhetetlen az, hogy rengeteg vizet fogyasszunk. A napi 3-4 liter víz legyen a kiindulópont, amit érdemes lehet tartóssá tenni a későbbiekben is.

3. Osszuk fel szépen az étkezést!

Karácsonykor ugyan hajlamosak vagyunk többször enni, de ezek az étkezések rendszerint többször nagy mennyiséget jelentenek. Ha hirtelen megvonjuk magunktól az ételt, az nagyon rossz stratégia, inkább együnk folyamatosan, napjában akár hatszor is, de a reggeli kivételével ügyelve a kalóriára, illetve arra is, hogy mit eszünk.

4. Jöhet a zöldség és a gyümölcs!

Merthogy a mennyiség mellett az étkezés összetétele szintén lényeges, ezáltal a vörös húst, a zsírt és a szénhidrátokat kerüljük el messzire, helyettük sok zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét fogyasszunk, illetve olyan termékeket, amelyek gyorsítják az anyagcserét. Zsírszegény tejtermék, teljes kiőrlésű gabona, chia mag és így tovább.

5+1 tipp, hogy gyorsan megszabadulj a karácsonykor felszedett kilóktól! - 3. kép

5. Persze a mozgás a legfontosabb!


Azért persze ne feledkezzünk meg arról, hogy hiába lehet viszonylag könnyen leadni a karácsonyi plusz kilókat, azért ehhez szenvedni kell egy picikét. Történetesen arról van itt szó, hogy a mozgás megkerülhetetlen, hiszen nem elég normalizálni a kalóriafogyasztást, minden nap, de legalább minden másnap szükség van arra is, hogy mínuszba döntsük a mérleg nyelvét egy kevés intenzív mozgással.

+1. Némi gyógytea is jól jöhet!

Köztudott, hogy vannak olyan gyógynövények, amelyek teaként vagy más formában segítenek a zsírégetésben. A karácsony utáni időszakban ezek elengedhetetlenek lesznek, így ismerjük meg a természet patikáját, és bár hatásos, ne ragadjunk le a zöld teánál vagy a citromfűnél, hiszen emésztéssegítő és zsírégető hatásukat tekintve a legjobbak között vannak, ha nem ízlenek, biztosan találunk magunknak más alternatívákat is.
3 hozzászólás

Linda

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Szerintem nem jó gyorsan megszabadulni. Inkább lassan és fokozatosan.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 9 hónapja és 7 napja

Mozgás meglesz mosolygó smiley Már vettem bérletet.

válasz erre

Cynthia

6 éve, 9 hónapja és 7 napja

Én most igyekszem minél többet inni.

válasz erre