13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, ha túl negatív munkatársak vesznek körül

2016. augusztus 03.
3.8881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan vannak, akik imádják a munkájukat, jó a főnök, jók a kollégák és kellemes a légkör. Rengetegen azonban nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, ezáltal túl sok negatív ember veszi körül őket a munka során, ami nem csak a közérzetre, hanem természetesen a teljesítményre sem gyakorol túl jó hatást. Amennyiben te is ettől a problémától szenvedsz, és túl sok negatív munkatárs vesz körül, fogadd meg az alábbi tanácsokat a saját érdekedben.



5+1 tipp, ha túl negatív munkatársak vesznek körül - 2. kép

1. Fogadd el a helyzetet!

Az első és legfontosabb dolog ebben a témában, hogy mindig maradj meg a realitás talaján, ezáltal fogadd el, hogy ez a helyzet, nem tudsz változtatni rajta, és bármennyire is szeretnéd, nem fog mindenki szeretni téged. Másokat ugyanis nem tudsz befolyásolni, azt azonban el tudod intézni, hogy ne érdekeljen és ne érintsen közvetlenül az a sok negatív hatás, így sokkal könnyebben tudsz majd dolgozni és egyszerűbb lesz elviselni a légkört is, ha nem számítasz valami másra, sokkal inkább csak elfogadod a helyzetet.

2. Maradj a háttérben!

Sokkal egyszerűbben elkerülheted a sok negatív hatást egy ilyen közösségben, ha eszedbe sem jut a középpontba kerülni, hanem megpróbálsz a háttérbe húzódva egyfajta külső szemlélő maradni. Ha például kibeszélés indul egy kollégád ellen, ne azzal akarj esetleg bevágódni, hogy te is csatlakozol, ha pedig állásfoglalásról van szó, inkább maradj csendben, hiszen ezzel is elősegítheted azt, hogy ne biztosíts a többieknek támadási felületet.

3. Legalább te legyél pozitív!

Ha a többiek nem is tudnak, esetleg nem is akarnak pozitívak maradni, akkor legalább te próbáld meg, hiszen ha te sugárzol, azzal egyrészt vagy még jobban bökheted a többiek csőrét, vagy átragaszthatod rájuk ezt a jó kedvet, amivel máris tettél valamit a belső légkör oldásának érdekében. Indulj minden nap úgy munkába, hogy mosolyogsz, hogy élvezed az életet, olvasgass pozitív dolgokról, élvezd a legapróbb örömöket is, mindeközben pedig tűzz ki magad elé egy célt, amit a rossz hangulat ellenére is meg tudsz valósítani.

5+1 tipp, ha túl negatív munkatársak vesznek körül - 3. kép


4. Legyél egy kicsit egoista!

Ha a munkatársak nem nyitottak rád, akkor te se legyél az rájuk, ezáltal fókuszálj egy kicsit magadra, és legyél egy kicsit egoista. Ez nem minden esetben lesz egyszerű, és persze nem is az a cél, hogy megutáljanak a többiek, de ha másként nem megy, akkor vedd fel a fülhallgatót, és zárj ki magad körül mindenkit. Ne aggódj, ha ennyire rossz a társaság, nem maradsz majd le semmiről!

5. Ha nagyon muszáj...

Amennyiben annyira negatív benn a hangulat, hogy már kezd rendkívüli módon elmérgesedni a helyzet, akkor próbálj meg te engedni - legalábbis megfelelő keretek és határok között. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy próbálj felülemelkedni a problémán, állj elő egy olyan javaslattal, amivel nyerhetsz, ezáltal vesd fel például, hogy legalább próbáljatok meg egymást nem zavarva dolgozni. Nem kell feltétlenül barátnak lennetek, de a munkakapcsolat azért legyen normális.

+1. Keress cinkostársat!

Nagyon ritka az a munkahely, ahol nincs legalább egy olyan ember, aki ne hasonlítana ránk, de legalábbis ne ugyanazok a célok vezérelnék, mint minket. Lehet egy másik részlegen vagy másik irodában van, de ott kell lennie. Keressük meg, és keressük az ő társaságát, ha ugyanis van egy cinkostársunk, akkor máris sokkal könnyebb lesz elviselni a mindennapi negatívumokat.
2 hozzászólás

Lili

8 éve, 3 hónapja és 21 napja

a sok negatív energiavámpírtól mindig mentem magam, inkább olyanokkal barátkozom akik kedvesek velem és mosolyognak

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nálam nincs ilyen gond. mosolygó smiley

válasz erre