5+1 tipp, ha te is Instagram-sztár lennél

Brauny , 2018. szeptember 19.
Az Instagram-sztárok és az influenszerek korát éljük, ami sokakat arra inspirál, hogy maguk is szerencsét próbáljanak az internet világában, hiszen a közösségi oldalakon úgy tűnik, igazán könnyű lehet pénzt keresni. Persze ez valójában egyáltalán nincs így, sőt mi több, nemcsak folyamatos munkát kell beletennünk abba, hogy sikeres Instások legyünk, mindemellett még nagy szerencse is kell, de nem árt, ha az alapok is megvannak. Mivel hazánkban még csak most kezd alaposabban elterjedni a képmegosztós közösségi oldal, ezért a piac még nem termelte ki a maga Insta-sztárjait, vagyis ha megfogadod tanácsainkat, könnyen lehet, hogy te lehetsz a következő!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Legyen egy központi témád!

Az Instagram-sztárok kapcsán alapkövetelmény, hogy kizárólag egyetlen témára koncentráljon az oldaluk, hiszen a különféle szedett-vedett megoldások és az útkereső oldalak ritkán kerülnek bárki figyelmébe. Válassz tehát egy központi témát, higgy benne rendületlenül, és tarts ki még akkor is, ha első blikkre nem úgy tűnik, hogy ebből nagy siker lesz. Talán csak idő kérdése!

5+1 tipp, ha te is Instagram-sztár lennél - 2. kép

2. A témaválasztásra nagyon ügyelj!


Az tehát rendben van, hogy koncentráljunk egy témára, de vajon mi legyen az? A legfontosabb, hogy olyat válasszunk, amit mi szeretünk, amihez értünk, és amihez nemcsak pár napig, hanem évekig képesek lennénk tartalmat gyártani. A divat, a szépségápolás, az utazás vagy a humor például mindig elég kifizetődő, de más tematikával is értek már el óriási sikereket, így akár saját életünket is közvetíthetjük ilyen formában.

3. Irányítsd magadra a figyelmet!

Persze azért, mert van egy jó oldalad, még senki sem fog követni, az igényes tartalmak ellenére sem. Itt jön a képbe a szerencsefaktor, valamint a rengeteg munka, hiszen oldaladat promotálnod kell a különféle közösségi portálokon, sőt mi több, olyan tartalmak gyártására kell figyelned, amit felkapnak majd az emberek. Legyen megdöbbentő, vicces, de mindenképpen figyelemfelkeltő.

4. Legyen véleményed!

A saját vélemény kinyilvánítása nagyon fontos egy influenszer számára. Persze ne legyél túl bunkó, ne legyél túl nyájas sem, de ha van véleményed, ha valami igazán rossz, vagy ha valami igazán jó, akkor azt mondd meg. Ha ugyanis befut majd egy termék, amit reklámoznod kell - már pénzért természetesen - te pedig hazudsz róla csak azért, mert az rövidtávon neked megéri, akkor azzal hiteledet veszíted, vagyis derékbe törted a karrieredet!

5+1 tipp, ha te is Instagram-sztár lennél - 3. kép

5. Ne legyen túl sok posztod!


A sikeres Instagram-sztárok soha nem szemetelik tele oldalukat minden butasággal, és pláne nem ugyanolyan szelfikkel vagy fotókkal, hiszen senkit nem érdekel, hogy már egy napja a szobádban unatkozol. Legyen tehát napi egy posztod, de az érdekelje az embereket, erősíti a hiteledet és sok megosztást kap, hiszen ez a népszerűség alapja.

+1. Legyél kedves a követőiddel!

Soha ne felejtsd el, hogy honnan indultál! Az első sikerek után se szállj el, legyél mindig kedves a követőiddel, és bár természetesen a bunkókkal te se bánj kesztyűs kézzel, de aki nem érdemli meg, azzal ne bunkózz, legyél illedelmes és kedves, hiszen ő is hozzájárulhat majd ahhoz, hogy a későbbiekben sikeres influenszer legyél.
 
2 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #2 • 9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Őszintén szólva ez az influencer meg a "véleményvezér" hülyeség annyira de annyira zavaró... Nem is értem, hogy egyes cégek miért fizetnek ezért. Számomra az ilyenek ingyenélők és én soha nem akarnék az lenni.

Lili • Messiás #1 • 9 hónapja, 3 hete

Nagyon távol áll ez tőlem. Nem szeretem az instagram "sztárokat" sem, egyszerűen nem tartom őket semmire.