8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

5+1 tipp, ha semmi kedved visszatérni a munkához az új évben

2017. január 04.
9.6641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Biztosan köztetek is nagyon sok olyan szerencsés van, aki a karácsonyi és az újévi időszakot szabadságolással tölti. Van, aki a két ünnep között veszi ki pár napot, más az új esztendő első napjaiban, de a a szabadságolás ilyenkor szinte mindenkinél megfigyelhető. Egy ilyen időszak után mindig nagyon nehéz visszamenni dolgozni - pláne a karácsonyi semmittevést követően -, így ha neked is minden bajod van már a munkától, engedd meg, hogy legalább megpróbáljunk egy kis lelket önteni beléd.


1. Gondolj a kollégákra!

Bizonyára akadnak olyanok, akik olyan kollégákkal dolgoznak együtt, akiket a hátuk közepére sem kívánnak, azonban szerencsére azért a többség környezetében biztosan van egy-két olyan ember, aki miatt érdemes bemenni dolgozni. Vagy azért, mert jó barátod, esetleg lelki társad, vagy azért, mert a humorával felvidít, netán csak azért, mert egy nagyon jó csapat része vagy, amelyik együtt alkot egy egészet. Szóval gondolj rájuk, és úgy indulj neki az első munkanapoknak!

5+1 tipp, ha semmi kedved visszatérni a munkához az új évben - 2. kép


2. Gondolj a pénzre!

Sajnos fogyasztói társadalomban élünk, vagyis amennyiben nincs pénzünk, akkor rövid távon meg leszünk fosztva minden földi jótól, így a legalapvetőbb szolgáltatásoktól, illetve az ételtől egyaránt. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor eszünkbe sem szabad jutnia olyasminek, hogy csak úgy nem megyünk be dolgozni, hiszen bármennyire is szomorú az egyhangúság és a szürkeség, pénzre bizony mindenkinek szüksége van.

3. Gondolj a karrierre!

Ahhoz, hogy karriert tudj építeni, hogy előre tudj jutni, nagyon kell hajtanod. Van, akinek jobban, mint másnak, de a sok munka hidd el, kifizetődő. Ha túl sokat lógsz, ha állandóan kedvetlenül jársz be, akkor annak meglesznek a következményei nemcsak rövid, hanem hosszabb távon is.

4. Változtass a hozzáállásodon!

Ha a fenti két pont fontos számodra, de még mindig nem érzed magadban azt a lángot, akkor itt az idő változtatni egy kicsit a hozzáállásodon. Tekints egy kicsit másként a munkádra. Ne egyfajta börtönként, hanem kedvelt hobbiként, kellemes rosszként tekints rá, még ha ez nagyon abszurdként is hangzik. Lásd meg mindennek a jó oldalát, kutasd mindenben a pozitívumot, és meglásd, csakhamar kifizetődik majd mindez.

5+1 tipp, ha semmi kedved visszatérni a munkához az új évben - 3. kép


5. Szerinted otthon jobb lenne?

Engedd meg, hogy kérdezzünk is: szerinted jobb lenne otthon? Egyrészt előbb vagy utóbb megszólalna a lelkiismereted, ha csak nem előbb a pénztárcád, és ha mindez nem lenne elegendő, bizony a karácsonyi hangulat is eltűnik majd, előbb a karácsonyfával, aztán a dekorációkkal, szóval semmi sem tart örökké. Sőt mi több, így újra van miért várni az év végét!

+1. Ha nagyon rossz, ne menj vissza!

Mivel az év eleje a változások, a változtatások időszaka, ezért természetesen érdemes lehet mérlegelned is. Ha tényleg olyan rosszul megy a sorod a munkahelyeden, ha valóban annyira nem szeretsz bejárni, hogy szinte undorral tölt el a gondolat, akkor ne habozz tovább, kelj fel és cselekedj, keress másik munkahelyet még ma, ahol annyira szeretsz majd dolgozni, hogy inkább a szabadságolás lesz kínszenvedés, és nem a munka.
2 hozzászólás

Linda

7 éve, 11 hónapja és 1 napja

Nehéz visszaszokni egy hosszabb szabi után de azért nem maradnék otthon.

válasz erre

Móni

7 éve, 11 hónapja és 2 napja

Nem volt egyszerű visszatérni de hát muszáj. mosolygó smiley A pénz elég motiváló tud lenni.

válasz erre