11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

5+1 tipp, ha olcsón szeretnéd megúszni a szilvesztert

2018. december 30.
13.5741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Már csak néhány óra maradt szilveszterig, az újév nemsokára kíméletlenül ránk köszönt, vagyis elérkezett az ideje annak, hogy kitaláljuk, miként töltsük az esztendő utolsó éjszakáját úgy, hogy az ne terhelje meg még jobban a pénztárcánkat. Merthogy karácsony után az emberek többségének már nem marad pénze, így a lehető legolcsóbban kell megoldani a szilvesztert, ha pedig te is ebben a cipőben jársz, akkor adunk pár tippet!


1. Otthon is lehet jó buli!

Sőt, a legjobb bulik általában mindig otthon vannak, hiszen nem kell arra gondolni, hogy miként jutunk haza, vagy mi történik majd útközben, nem mellesleg az otthon bulizás sokkal olcsóbb is lehet. Egy szórakozóhelyen több tízezret szórhatunk el csak arra, ha iszunk valamit, ha pedig enni is akarunk, a határ a csillagos ég. Otthon ezt pár ezer forintból meg lehet oldani!

5+1 tipp, ha olcsón szeretnéd megúszni a szilvesztert - 2. kép

2. Virsli meg sör és csókolom!

Ha nagyon nincs mit a tejbe aprítani, akkor sincs nagy gond, csak vegyetek vissza egy kicsit az igényekből. Felejtsétek el az éttermet és a kajarendelést, vegyetek egy nagy csomag finom virslit, pár jó sört meg egy pezsgőt, és garantált a szilveszteri jó kedv. Ennél olcsóbban alig lehetne kihozni a dolgot!

3. Vagy túl kevés, vagy túl sok embert hívj!

Máris mondjuk, hogy miért! Ha túl kevés az ember, akkor nyilván kevesebbet is kell költenünk, ha viszont egy nagyobb partiban gondolkodunk, akkor is ki lehet hozni fillérekből, a lényege a dolognak annyi, hogy mindenkit kérjünk meg arra, hozzon magával valamit, így a fogyasztás szinte garantált, sőt még talán pluszban is marad valami.

4. Ünnepeljetek kettesben!

Bár elfelejthetjük a vad bulikat, azonban ha úgy döntünk, hogy kettesben ünnepeljük az újévet, akkor garantáltan költséghatékony élmények várnak ránk, hiszen ilyenkor tényleg alig kell valamit költenünk sőt mi több, ha csak ketten vagyunk, akár egy kis kirándulás, egy olcsóbb étterem is belefér minimális befektetés nélkül.

5+1 tipp, ha olcsón szeretnéd megúszni a szilvesztert - 3. kép

5. Mindenből válasszatok nagy kiszerelést!

Ha mégis buli lenne, és költenétek is, de nem túl sokat, akkor ügyeljetek arra, hogy mindenből a nagyobb, extra kiszerelést válasszátok. Ilyen esetben ugyanis gyakran kedvezményesebben lehet hozzájutni bizonyos termékekhez, és az itt-ott megspórolt száz forintok végül több ezer forintos megtakarítást eredményezhetnek.

+1. Díszítés? Az meg minek!

Felejtsd el a flancos díszítést, ha bulit tartasz, egyrészt ezzel kíméled a környezetet - hiszen egy vagon műanyag, papír és egyéb hulladék keletkezik -, másrészt a pénztárcádat is, hiszen ezek a díszítések és flancos kiegészítők bizony nem két forintba kerülnek.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Mi az utcán ünnepeltünk, pontosabban a téren mosolygó smiley Az elég olcsó röhögő smiley

válasz erre