2019. július 21., vasárnap • Dániel, Daniella

5+1 tipp a biztonságos fesztiválozásért

Brauny , 2018. július 04.
Javában tombol Magyarországon a fesztiválszezon, túlzás nélkül egymást érik a jobbnál-jobb szabadtéri megmozdulások, így a világ összes pénze sem elég ahhoz, hogy mindenhová ellátogassunk, de ennél gyakran nagyobb problémákkal is szembe kell nézniük a koncertlátogatóknak. A biztonságra ugyanis bár a magyar fesztiválokon még gondosan ügyelnek, hovatovább hellyel-közzel tudják is tartani a frontot a szervezők, azonban nekünk is nagyon sokat kell tennünk azért, hogy minden rendben legyen. Hogy mit? Ehhez adunk most pár hasznos tanácsot!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Legyen rejtett zsebes ruhád!

A fesztiválokon a zsebesek sajnos nagy mennyiségben megtalálhatók, hiszen pár ellopott telefonnal már megkeresik a fesztiválbelépő többszörösét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy vigyázz az értékeidre, így bár öltözz fel divatosan, de ügyelj arra, hogy mindig legyen rejtett zsebed, ahová legalább a telefonodat és a tárcádat elrejtheted, így nem tudnak könnyen kirabolni.

5+1 tipp a biztonságos fesztiválozásért - 2. kép

2. Csak zárt üvegből fogadj el italt!

Főként a lányokat fenyegeti a probléma, miszerint sokakat próbálnak droggal kevert itallal elcsábítani, vagy valami rosszabbra rákényszeríteni fiatalokat. Éppen ezért egy fesztiválon aranyszabály, hogy italt még csak megkóstolás szintjén se fogadj el mástól abban az esetben, ha nem te nyitottad ki az üveget, mert sosem tudhatod. Lehet egy fiú teljesen szimpatikus, nem is sejtheted, mit forral a fejében!

3. Valaki mindig tudja, hogy hová mész!

Nagyon fontos továbbá, hogy ha össze is ismerkedsz valakikkel a fesztiválon, egy ismerősöd legalább mindig tudjon róla, hogy hová és kivel mész el, így ha nem térsz vissza 1-2 órán belül, akkor feltételezheti, hogy bajban vagy. Ugyanezt akár egy otthon maradt barátoddal vagy barátnőddel is eljátszhatod, például beszéljétek meg, hogy óránként jelentkezel, és ha ez nem történik meg, akkor rögtön tudja az illető, hogy baj van.

4. Egyedül ne sátrazz!

A sátrazás egy külön életforma a fesztiválokon, és sajnos egyre többen pályáznak az egyedül sátrazó fiatal lányokra, akik ráadásul az italt sem vetik meg. Bár a legtöbben nem mennek egyedül fesztiválozni, de amennyiben te mégis megtennéd, és sátrazol is, vigyél magaddal olyan típust, ami több rétegű és zárható. Ez az értékvédelem miatt sem utolsó, hiszen bár így is kivághatják, de az sokkal feltűnőbb, mintha csak egyszerűen elcipzáraznák úgy, mintha az övüké lenne a sátor.

5+1 tipp a biztonságos fesztiválozásért - 3. kép

5. Legyen dugi pénzed!

Egy fesztiválon bármi megtörténhet, elhagyhatod a pénzedet, kirabolhatnak, de az is lehet, hogy az egyik estén annyira elszalad veled a ló, hogy egyszerűen kifogysz minden tartalékodból. Az ilyen esetekre nagyon fontos, hogy legyen nálad egy kis dugi pénz. Akár a számládon, akár a cipőd talpbetétjében, de tudd, hogy ha minden veszni látszik, akkor is lesz mihez nyúlnod.

+1. Egy adatokkal teli notesz sem árt!

Akár kirabolnak, akár elveszíted az okostelefonod, akár rosszul leszel valahol, egy adatokkal teli notesz minden esetben jól jön, ha nálad van. Értéktelensége miatt nem lopják el, ellenben tele írhatod hozzátartozóid elérhetőségeivel, így ha valami baj történik, akkor te vagy mások azonnal értesíteni tudják ismerőseidet, vagy a szüleidet, így hamarabb érkezhet a segítség.

Idén a Balaton Sound szervezői a Safety First programmal segítenek a fesztiválozókon, ráadásul egy Chatbot funkcióval még könnyebbé teszik a segítségnyújtást a bulizó fiatalok számára. További információkért olvasd el az alábbi cikket.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

krisztike írta:
És mindig legyen nálunk óvszer! Szerintem ez manapság nagyon fontos. Vagy esemény utáni tabletta.
Ezzel egyetértek.

krisztike • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

És mindig legyen nálunk óvszer! Szerintem ez manapság nagyon fontos. Vagy esemény utáni tabletta.