12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp a betörők ellen, ha nyaralni indulsz

2017. június 21.
10.4181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyaralásra induló családok rendszerint nehezen hagyják otthon lakásukat, pláne abban az esetben, ha egy kertes házról van szó, hiszen ilyenkor bizony bármi megeshet, akár éppenséggel az is, hogy kirámolnak minket. Amennyiben te is éppen nyaralni indulsz, és esetleg ettől félsz, akkor engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk 5+1 olyan tippet, amivel védekezhetsz a betörőkkel szemben.


1. Rendezd az udvarod!

A betörők szeme az esetek többségében nem a házon esik meg, sokkal inkább az udvaron. Ha kint hagysz bármi feltűnőt, azonnal lecsapnak rá! Legyen az egy fűnyíró, egy kerékpár, esetleg olyan dobozok, amelyek friss berendezési tárgyakra utalnak, akkor az máris egy jó hívogató lehet a számukra. Pakoljunk el mindent, még a cipőket és a gyerekjátékokat is a szem elől.

5+1 tipp a betörők ellen, ha nyaralni indulsz - 2. kép

2. Ültessünk természetes védelmet!


A betörőkről köztudott, hogy nem a forgalmasabb utca felől mennek be a házhoz, hanem valamilyen egérúton. Érdemes ezeket felderíteni, és valami természetes védelemmel ellátni mindezt. Rengeteg dísznövény van, amelyek elképesztően bökősek, így például a vérszilva vagy bizonyos tujafajták is ide sorolhatók. Ha ezeket elültetjük a kerítés mellé, ember legyen a talpán, aki ezeken átverekszi magát maradandó sérülések és komoly fájdalom nélkül.

3. Egy jó házőrző mindig jól jön!

A betörők ellen természetesen az egyik legjobb ellenszer egy kisebb-nagyobb kutya, aki ha nem is ijeszti el őket, legalább nagy hangzavart okoz és felhívja a környéken élők figyelmét arra, hogy valami nincs rendben. Természetesen azért gondoskodj az etetéséről is, így kérj meg egy szomszédot, akit ismer a kutya, hogy naponta legalább kétszer nézzen rá, ami otthonunk biztonsága szempontjából egyaránt előnyös lesz.

4. Szólj a szomszédoknak!

Ha elutazol otthonról huzamosabb időre, akkor mindig közöld azt a szomszédokkal is annak érdekében, hogy egy kicsit intenzívebben nézzenek majd rá a házatokra, nehogy valami probléma történjen. Ha valakivel nagyon jóban vagytok a környéken, megkérheted akár még a virágok meglocsolására is, vagy a szellőztetésre és a redőnyök mozgatására, ami szintén elég nagy visszatartó erő a tolvajok szempontjából.

5+1 tipp a betörők ellen, ha nyaralni indulsz - 3. kép

5. Vegyél kamukamerát!


A biztonsági rendszerek manapság még mindig megfizethetetlenek az átlagpolgár számára, éppen ezért lehet jó ötlet átverni egy kicsit a gazfickókat. Erre tökéletes célt szolgál egy kamuriasztó vagy egy kamukamera, amelyeket akár pár ezer forintért is meg lehet már vásárolni, miközben a betörők természetesen nem tudják majd, hogy mit látnak.

+1. Láttad a Reszkessetek betörőket?

Ha igen, akkor érdemes lehet onnan is ötletet merítened! Pár érzékelővel például nagyon könnyedén beállíthatod, hogy minden este felkapcsoljon pár lámpa, esetleg a televízió vagy a rádió, de valamit akár hagyhatsz is égve, ha nem akarsz költeni, hiszen egy betörőnek ez éppen elég ahhoz, hogy megfutamodjon a helyszínről.
2 hozzászólás

Sonci

7 éve, 4 hónapja és 6 napja

Sajnos manapság kevés dolog tartja vissza a rablókat szomorú smiley

válasz erre

moni1294

7 éve, 4 hónapja és 7 napja

Riasztó van nálunk, ami be van kötve a központba. Eddig hála az égnek nem törtek be hozzánk. Nehéz ez ellen védekezni mert képesek 1 perc alatt is felforgatni a lakást.

válasz erre