6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

5+1 tény, amit tudnod kell Ellie Goulding-ról

2017. június 27.
10.8331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Holnap, azaz június 28-án lép fel a soproni VOLT Fesztiválon Ellie Goulding, az utóbbi évek egyik legsikeresebb fiatal énekesnője, aki olyan komoly eredményeket ért el a közelmúltban, hogy elhatároztuk, közelgő koncertje alkalmából összegyűjtünk nektek 5+1 dolgot róla, amit ha még nem tudtál, akkor feltétlenül tudnod kell a hírességről. Ha te is szereted Ellie munkásságát, akkor ez az összeállítás most neked szól!


1. Nem is Ellie az igazi neve!

Ellie Gouldingról kevesen tudják, de valójában az Ellie csak egy becenév a számára, lévén az énekesnő igazi neve Elena Jane Goulding, aki nem mellesleg 1986. december 30-án született az angliai Herefordban, tehát idén ünnepli 30. születésnapját, ami sikereit látva szinte hihetetlen.

5+1 tény, amit tudnod kell Ellie Goulding-ról - 2. kép

2. Igazi csodagyereknek tartották!

Ellie környezetében már egészen korán kitűnt zenei tehetségével, ezáltal egy kisebb csodagyereknek tartották. Kevesen tudják róla, de már 9 éves korában tökéletesen játszott klarinéten és saját dalszövegeket írt, miközben még gyerekkorában több dalversenyt is megnyert, mindez pedig egy életre eldöntötte a számára kijelölt utat, noha a siker nem hullott könnyen az ölébe.

3. Fuss Ellie, fuss!

Ellie Goulding egy kicsit olyan, mint Forrest Gump abból a szempontból, hogy imád futni, ezáltal napi szinten akár 6 mérföldet is képes kocogni, ha olyan kedve van. Sőt mi több, a világon talán az első énekesnő volt, aki Run Into the Light című lemezét azzal promotálta, hogy meghívta rajongóit egy közös futásra, ami azóta hagyománnyá vált, ezáltal Európa több városában, sőt az Egyesült Államokban is volt már efféle eseménye.

4. Díjkirálynő

Ellie Goulding eddigi 10 éves pályafutása során rengeteg elképesztően értékes díjat zsebelt már be magának! 2010-ben az év hangjának választották, majd több kitüntetést is nyert a BRIT Awards és a Critic's Choice Awards nevű díjátadókon, eddigi legsikeresebb albuma pedig a 2010-es Lights lett, amiből 620 ezer példány kelt el, és a brit eladási listák első helyén nyitott.

5+1 tény, amit tudnod kell Ellie Goulding-ról - 3. kép

5. Egy hajszálnyira a nagyobb sikertől

Ellie Goulding eddigi egyik legnagyobb sikere volt, hogy 2011-ben ő kísérhette turnéra Katy Perry-t Amerikában, amivel az Egyesült Államokban is megismerhették az énekesnő nevét. Kevesen tudják azonban, hogy eredetileg Jessie J ment volna el Katy-vel, de nem sokkal a körút kezdetei előtt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudta bevállalni a fellépéseket, így ugrott be helyette Ellie.

+1. Frankmusik

Ellie Goulding bár korábban is rengeteget énekelt, de első felvett és ismertté vált dala nem egy saját szerzemény volt, hanem Frankmusik, a vele majdnem egykorú brit zenész egyik slágere, a Wish I Stayed még 2008-ban.
3 hozzászólás

Tekla

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Szeretem a dalait, de nem vagyok rajongó.

válasz erre

Móni

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Tehetséges lány, de sok ilyen van a világban. Szerencséje volt és felfedezték.

válasz erre

Lili

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Van néhány jó zenéje.

válasz erre