0 ℃Tiszta idő
2020. május 29., péntek • Magdolna

5+1 őszi könyvújdonság

Mariann , 2019. október 12.
Újra itt az ősz, a kuckózós esték ideje, amikor ismét lekerülnek a könyvespolcokról a könyvek, hogy délutánonként vagy esténként olvasson az ember egy izgalmas regényt egy csésze forró tea vagy kakaó mellett. Az írók ebben az időszakban is rengeteg új könyvet jelentetnek meg, melyek közül most néhányat mi is bemutatunk legújabb könyvajánlónkban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Katie Fforde neve egyenlőt jelent egy romantikus, izgalmas regénnyel, hiszen már több alkalommal mutattunk az írónőtől könyveket és most nemrégiben megjelent legújabb regénye, mely visszarepít minket a nyárba. A regény főszereplője, Caro Fitzwarren nem elégedett az életével és változásra vágyik, így új munkahelyet keres, ahol találkozik munkaadójának fiával Aleckel. A férfiről kiderül nem először találkoznak, ugyanis 20 évvel ezelőtt egy görög szigeten már találkoztak. Vajon ismét rájuk talál a szerelem egy izgalmas utazás során?!

Romantikus, humoros és kedves regény biztosan ki fog kapcsolni az őszi hónapok alatt. (Libri kiadó)

5+1 őszi könyvújdonság - 2. kép

2. Philippa Gregory: A másik Boleyn lány

Ki ne ismerné VIII. Henrik és a Tudorok történeteit, melyet már meg is filmesítettek. A Boleyn család két gyönyörű női tagja, Anna és Mary is megküzd a király szerelméért, de persze nem olyan egyszerű a dolog. Az uralkodói ház tele van intrikákkal és árulásokkal, folyamatosan pletykák keringenek szinte mindenkiről. Először Maryre figyel fel a király, de hamar lanyhul az érdeklődése a lány iránt és ekkor kerül reflektorfénybe az erős és magabiztos Anna.

A milliós példányszámban eladott könyv már hazánkban is elérhető. Ezzel a regénnyel kicsit jobban megismerhetjük az angol királyi család mindennapjait és azt, hogyan került Európa egyik legfényűzőbb udvarának középpontjába egy egyszerű, de rendkívül elszánt nő. (Libri kiadó)

3. Melinda Gates: A nő helye

Melinda Gates neve sokaknak nem ismerős, de ha úgy mutatjuk be, hogy Bill Gates felesége, akkor mindenki tudja, hogy pontosan kiről van szó. Az elmúlt 20 évben Melinda azzal töltötte idejét, hogy a világ legtávolabbi pontjaiba utazott, ahol mélyszegénységben élőket segített. Utazásai során rengeteg olyan rendkívüli asszonnyal találkozott, akik történeteit most mi is megismerhetjük Melinda könyvéből. A könyv olyan témákat feszeget, mint például a gyermekházasság vagy éppen a munkahelyi diszkrimináció, ami a nőket érinti világszerte.

Bill Gates felesége ebben a könyvben mesél először saját életéről is, megtudhatjuk azt is, milyen út vezetett a házasságán belül az egyenlőségen alapuló kapcsolatig. (Bookline kiadó)

5+1 őszi könyvújdonság - 3. kép

4. Marie Benedict: Hedy Lamarr az egyetlen nő

Hedy Lamarr magyar származású, ünnepelt hollywoodi színésznő és feltaláló, aki a második világháború idején szembe szállt a nácikkal és több millió ember életét mentette meg. Az igaz történetet elmesélő regényből megismerhetjük Hedy életét, aki hajlandó volt feleségül menni egy náci fegyvergyároshoz, hogy ezzel megóvja családját és saját magát is. A férfi mindig nyíltan beszélt felesége előtt az üzleti titkokról, hiszen nem tartotta sokra feleségét, soha nem gondolta, hogy egyszer Hedy minden tudást fel fog ellene használni.

A színésznő végül először Londonba, majd Amerikába emigrált, ahol segített a szövetségeseknek kifejleszteni egy eszközt, mely képes volt a hadi torpedók rádiófrekvenciájának zavarására. (Libri kiadó)

5. Bev Thomas: A jó anya

Egy édesanya számára az egyik legszörnyűbb dolog, ha eltűnik gyermeke. Ezt Ruth Hartland pszichoterapeuta sem tudta feldolgozni és emiatt tönkrement a házassága és másik gyermeke is a lehető legmesszebb költözött tőle. Az asszony azonban továbbra is reméli, hogy egyszer belép az ajtaján régeltűnt kisfia, Tom. Egy nap új páciense érkezik, aki megszólalásig hasonlít fiára, és elhatározta, hogy mindenben segíteni fogja a súlyos traumákkal küzdő fiút. De Ruthnak nem könnyű érzelmeivel megküzdeni a terápiák során.

A lebilincselő krimi nem csak azonnal beszippantja olvasóját, de általa megismerhetjük a terapeuták és betegeik titkos világát, ahol sosem szabad átlépni a határokat, különben súlyos következményei lehetnek. (Libri kiadó)

5+1 őszi könyvújdonság - 4. kép

+1 Hadas Krisztina: Anyasors

Végezetül jöjjön egy hazai író könyvújdonsága, mely tizenegy női sorsot mutat be. Hadas Krisztina 2013 óta kíváncsi, milyen ma anyának lenni Magyarországon. A könyvben bemutatott tizenegy nő élete sok mindenben különbözik, de egy valami közös bennük, ez pedig a küzdelem. Mindegyikük megtesz mindent azért, hogy gyermekeik boldogok legyenek, de néha nem ilyen egyszerű a dolog. Az interjúalanyok között olvashatunk elvált anyáról, elhagyott anyáról, de újrakezdő is van közöttük.

A lebilincselő, érzelmes történetek másokat inspirálhatnak és talán még tanulhatnak is belőle az olvasók. (Bookline)
 
4 hozzászólás

bettike • Überbrutál #4 • 7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Van egy kettő ami tetszik.

Minoni • Polihisztor #3 • 8 hónapja, 4 napja

Na vajon miről írhat a világ egyik leggazdagabb üzletemberének a felesége. Kíváncsi lennék rá.

Cynthia • Überbrutál #2 • 8 hónapja, 6 napja

Jó könyvek nagyon.

pilótakeksz • Messiás #1 • 8 hónapja, 6 napja

Imádom Katie Fforde könyveit.