13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 ok, hogy már most lerendezd a karácsonyi ajándékvásárlást

2018. november 18.
23.2311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár egészen hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelt ez az év, azonban ha a naptárra pillantunk, akkor azt látjuk, hogy kicsivel több mint egy hónap múlva nyakunkon a karácsony, vagyis lassacskán itt az ideje megkezdeni a készülődést. Ez sokak számára csak annyit jelent, hogy feldíszítik a házat, azonban itt az ideje, hogy idén egy kicsit másképpen alakuljon minden, lévén most elmondjuk, hogy miért érdemes már most lerendezni a karácsonyi ajándékvásárlást.


1. Semmi sem lesz olcsóbb karácsonyig!

Sokan hajlamosak csodára várni, vagy az év legnagyobb átverésének tekinthető Fekete Péntekre, hogy minden olcsóbb legyen, de a gyakorlat azt mutatja, hogy semmi sem kerül majd kevesebbe decemberben, sőt mi több, bizonyos dolgok a túlkínálat miatt inkább drágulhatnak vagy teljesen elfogyhatnak az üzletek polcairól.

5+1 ok, hogy már most lerendezd a karácsonyi ajándékvásárlást - 2. kép

2. Elkerülheted a tumultust és a kései szállítást!

Ha a hagyományos vásárolgatás hívei vagyunk, akkor a novemberi ajándékbeszerzés azért lehet különösen előnyös, mert ezzel elkerülhetjük a kapcsolódó tumultust, lévén az ünnepek előtti egy-két hétben mindenki megőrül, és úgy rohan a boltokba, mintha nem lenne holnap. Ugyanez a helyzet az online rendeléseknél is, hiszen karácsony előtt óriásiak a csúszások, ezáltal a kiszállítás is sok esetben eltarthat napokig, tehát ezt az idegeskedést is megspórolhatjuk magunknak.

3. Stressz? Elfelejtheted!

Ez azért manapság talán a legfontosabb! Merthogy a karácsonyi bevásárlás általában mindenkit stresszel, felesleges feszültséggel tölti el, hogy minden meglegyen, hogy mindenhol a legtöbbet hozzuk ki a pénzünkből, és mindenkinek azt vegyük, amit szeretnénk, illetve amit ő szeretne. Ez elképesztő terhet rak az emberre, amire az ünnepek előtt senkinek nincs szüksége.

4. Ha valami nem jó, még időben cserélheted!

Az időben beszerzett ajándékok nagy előnye, hogy ha valami esetleg nem megfelelő, nem tetszik a színe, nem jó a mérete, vagy szimplán hibás terméket kaptunk - ez ugyebár webshopos rendelésnél elég gyakori probléma lehet -, akkor bőven van még időnk arra, hogy kicseréltessük a terméket, hiszen ennek is van átfutási ideje, ami szezonon kívül is beletelhet 1-2 hétbe.

5+1 ok, hogy már most lerendezd a karácsonyi ajándékvásárlást - 3. kép

5. Bőven marad majd időd másra!

Ha most beszerzed mindenkinek, ami kell, akkor közvetlenül karácsony előtt már rengeteg másra marad időd. Például kitakaríthatod a lakást, süthetsz, főzhetsz, feldíszítheted a lakást, vagy csak szimplán pihenhetsz egyet, hiszen az egész éves hajtás után biztosan rád fér majd.

+1. Több időd van átnézni a kínálatot!

Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy ha most nekilátunk már vásárolgatni, sokkal nyugodtabban át tudjuk nézni az egész kínálatot, hiszen több időnk lesz böngészni, felmérni a kínálatot, az árakat, a lehetőségeket, ezzel pedig akár több ezer forintot is spórolhatunk magunknak. Ez pedig a mai világban azért nagyon nem mindegy!
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 9 hónapja és 24 napja

Én is sokszor online vásárolok, bár szerintem megvan a maga varázsa, ha az ember elmegy az ünnepek közeledtével vásárolni. mosolygó smiley Bár a sok embert nem bírom röhögő smiley

válasz erre

Sandy

5 éve, 9 hónapja és 25 napja

Egy ideje már mindent online veszek, így nem kell elnemmen, házhoz hozzák és sokkal kényelmesebb.

válasz erre