8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 ok, amiért soha ne foglalkozz mások véleményével

2017. július 15.
10.3301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az emberek jelentős részének az egész élete azzal telik el, hogy megpróbálnak megfelelni mások elvárásainak, ez azonban egy nagyon rossz út, ha azt vesszük alapul, hogy túl rövid ez az élet ahhoz, hogy mindig megpróbáljunk megfelelni másoknak. Ha te is ettől a problémától szenvedsz, akkor most engedd meg, hogy felsorakoztassunk néhány érvet azzal kapcsolatban, hogy miért ne foglalkozz soha mások véleményével.


1. A legfontosabb: ez a saját életed!

Ezt most és mindörökké vésd az eszedbe. Nem más fogja viselni a tetteid súlyát, hanem te magad. Más nem tudja, hogy te mit élsz át, miként látod a világot, csak kívülről szemlélnek és ítélnek meg, ezáltal az, hogy más mit gondol rólad, konkrétan soha ne érdekeljen, mert nem tud változtatni rajtad. Illetve igen, lelki beteggé tehet, ha nagy figyelmet fordítasz minderre.

5+1 ok, amiért soha ne foglalkozz mások véleményével - 2. kép

2. Csak te tudod, hogy mi a legjobb neked!


Folytassuk a sort azzal, hogy az emberek, akiknek meg akarsz felelni, rendszerint nem ismernek téged, mert ha ismernének, nem támasztanak feléd elvárásokat. Magyarul, mivel nem ismernek téged, nem is tudják, hogy mi a legjobb neked, ergo neked kell tanulnod a saját hibáidból, és vállalnod a felelősséget a meghozott döntéseidért.

3. Mindenkinek akkor se fogsz megfelelni, ha meggörbülsz!

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindenkinek meg akarnak felelni, és akár bele is tudnak betegedni a gondolatba azért, hogy valaki megszeresse őt. Most jegyezd meg: mindenkinek akkor se fogsz megfelelni, mert vannak igazi ősbunkók, igazi tuskók, akik merő rosszindulatból csak azért sem fognak megkedvelni téged, bármit is teszel. Hogy mi a megoldás? Ne figyelj rájuk, hiszen ha valamiért fújnak rád, az csak azért van, mert valamit jól csinálsz!

4. Túl rövid ez az élet, hogy ketrecbe zárjuk magunkat!

Egy életünk van és az is nagyon rövid, miért foglalkoznál ebben azzal, hogy más mit gondol rólad? Ki ő neked? Fontos az életedben? Pótolható? Jegyezz meg valamit: szinte mindenki pótolható! Ereszd el, űzd ki az életedből, és vedd magad körül olyan emberekkel, akiket valóban szeretsz, és akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy,

5+1 ok, amiért soha ne foglalkozz mások véleményével - 3. kép

5. Neki lehet jó, de neked nem biztos!


Milyen jó, hogy neki ez és az megadatott... Biztos sokszor gondolsz ilyesmit, ha ezt a cikket olvasod, de azért jegyezz meg ezzel kapcsolatban is valamit: ami másnak jó, az lehet, hogy neked nem lenne az! Miért kéne például belemenned a karrierhajszolásba, ha neked a család fontosabb? Miért kéne neked több pénz, ha úgy érzed, hogy megvan mindened, és a szabadság többet ér? Ne a mások életét akard élni, hanem inkább tedd teljessé a saját magadét!

+1. Légy boldog, és semmi más nem számít!

Közhelyesen hangozhat, de ha te boldog vagy és kiegyensúlyozott, akkor nem számít már semmi. Persze ilyenkor is meglesznek a haragosaid, akik megmondják majd a tutit, akik irányítani akarnak vagy megszólnak, de tanuld meg elengedni a füled mellett ezeket a dolgokat. Kik ezek? Mit akarnak ezek? Mit tett ő le az asztalra, hogy adj a szavára? Semmit? Akkor nincs több kérdés, lépj tovább!
1 hozzászólás

krisztike

7 éve, 4 hónapja és 6 napja

Én már rég felhagytam mások véleményének meghallgatásával, főleg ha az kritizálás.

válasz erre