13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 hasznos tipp, mielőtt tetoválást csináltatnál!

2018. április 11.
11.5861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A tetoválásra sokan hajlamosak felelőtlenül tekinteni, holott nagyobb elkötelezettség, mint a házasság. Legalább olyan, mint egy gyermek, hiszen a tetoválást nem lehet eltüntetni - illetve el, de költséges és fájdalmas is, hovatovább a heg garantált -, ezáltal mielőtt tű alá fekszünk, érdemes alaposan meggondolni pár dolgot. Ha te is éppen most készülsz varratni, mindenképpen fogadd meg az alábbi tanácsokat:


1. A legfontosabb: csak profi tetoválóhoz menj!

Mivel a tetoválás jó üzlet, sajnos rengeteg olyan tetováló dolgozik hazánkban, akiknek még ceruzát sem szabadna adni a kezükbe, de még nagyobb baj, hogy fittyet hánynak az alapvető higiéniai szabályokra, aminek jóvoltából súlyos betegségeket és fertőzéseket kaphatunk. Ha igazán profi és mutatós mintát akarunk, mindemellett pedig a fertőzéseket is el szeretnénk kerülni, akkor válasszunk nevesebb tetoválókat. Ha csak egyetlen mintát akarunk, érdemes lehet kifizetni egy igazi tetoválóművészt is!

5+1 hasznos tipp, mielőtt tetoválást csináltatnál! - 2. kép

2. Ne hamarkodd el a döntést!


Mint említettük, egy tetoválás egy életre szól, ezáltal ne egy nyaraláson döntsd el, hogy a kedvenc üdítődet magadra varratod, mert éppen azt szereted, hanem érleld ki a gondolatot, képzeld el, ha kell rajzold vagy rajzoltasd fel magadra, de mindenképpen olyan dolog legyen az, amit nemcsak ma, hanem holnap, sőt tíz év múlva is vállalsz majd. A tetováláshoz meg kell érni!

3. Jól válaszd meg, mikor varratsz!

Kevés szó esik róla, de nemcsak a minta, hanem a tetoválás időpontja is rendkívül fontos lehet, hiszen például nyáron kész öngyilkosság felkarra vagy alkarra varratni, lévén ezeket a helyeket ilyenkor óvnod kell a naptól. Ha pedig nem akarsz zebraként barnulni, akkor el kell viselned a pulóvert, vagy hosszú napokig a szobád sötétjét. Ezért szerencsésebb inkább ősszel és télen olyan helyre varratni, amit napsütés érhet.

4. Igen, fájni fog!

A tetoválás kapcsán sokaknak az első kérdése még a tű érintése előtt az, hogy fájni fog-e? Igen, fájni fog. Hogy mennyire, azt maximálisan a testrész és embere válogatja, valamint maga a tetoválás folyamata - a kontúr például kevésbé kellemetlen, a színezés viszont igencsak az -, de vannak, akik egyszerűen csiklandósnak írják le, míg mások egyenesen pokoli fájdalmat élnek át. A felkar például nem olyan fájdalmas, ellenben egy sípcsont vagy egy hónalj annál inkább.

5+1 hasznos tipp, mielőtt tetoválást csináltatnál! - 3. kép

5. Képzeld el, de úgysem úgy néz majd ki!


Bár tetoválótól függ, hogy egy minta mennyire élethűen kerül fel a testünkre, azonban készüljünk fel rá, hogy hiába képzeljük el előzetesen, a tetoválás a térbeli görbületek és egyebek miatt soha nem úgy néz majd ki, mint a papíron. Persze a végeredmény az esetek többségében kellemes csalódás lesz, ha pedig rossz tetoválót választottál, talán még más rendbe hozhatja a dolgot.

+1. Azt ugye tudod, hogy nem olcsó?

A tetoválás igencsak jól néz ki, ez tény, ellenben a profi tetoválók többsége ma már 10-15 ezer forintos órabér alatt nagyon ritkán áll szóba veled. Egy mintának pedig gyakran már a megrajzolása is legalább egy órát vesz igénybe, és egy egész felkaros minta - pláne színesben - akár két-három alkalom is lehet, vagyis egy nagyobb akár 50-60 ezer forintodba is kerülhet.
2 hozzászólás

hemberender

6 éve, 5 hónapja és 21 napja

Három tetoválásom van és sok piával bármit ki lehet bírni röhögő smiley

válasz erre

regeena

6 éve, 5 hónapja és 22 napja

Nekem van egy tetoválásom a lábamon. Bár nem nagy de nagyon fájt. Érdemes meggondolni hogy hova varratunk mert ahol vékony a bőr ott nagyon fáj.

válasz erre